475 pozitivnih nalaza obrađenih u Njemačkoj, 64 novih u CG, ukupno 1453 oboljelih!


Od 2000 uzoraka koji su poslati na analizu u Njemačku 475 je pozitivnih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Laboratorije Instituta za javno zdravlje su u posljednja 24 časa završile PCR analizu 426 uzorka na novi koronavirus, među kojima su 64 rezultata bila pozitivna. Trenutno su u Crnoj Gori aktivna 1453 slučaja. Novi slučajevi otkriveni su u Podgorici 46, Cetinje šest, Kotoru četiri, Beranama, Baru i Bijelom Polju po dva i u Nikšić i Budvi po jedan. Oporavak je potvrđen kod još 18 slučajeva, čime je ukupan broj oporavljenih povećan na 33. Trenutan broj aktivnih slučajeva na 100 hiljada stanovnika je 230.

Iz IJZ je saopšteno da je tokom dana laboratorijski potvrđena još jedna smrt kod pacijentkinje iz Bijelog Polja a čija je smrt ranije prijavljena.
“Kod dva smrtna slučaja kod kojih se sumnjalo da je uzrok smrti povezan sa novim koronavirusom rezultat je bio negativan. Ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna od COVID19 je 16”, napominju u IJZ.
U IJZ navode da su analize uzoraka poslatih u Njemačku  obrađene, a rezultati se trenutno unose u bazu podataka Instituta. Ukupan broj pozitivnih nalaza koji su obradjeni u Njemačkoj je 475.
Постави коментар

0 Коментари