Dr Nikola Dragaš specijalista oralne hirurgije

SPONZORISANO-Ordinacija dr Dragaš osnovana je 2014.godine. Za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa u Crnoj Gori, ordinacija Dragaš nudi stanovnicima opštine Plav i Gusinje popust od 30-50% na sve svoje usluge.

ADRESA: Bulevar Pera Ćetkovića 2A/V, Podgorica, Crna Gora

KONTAKT:  +382 68 398 884

SARADNIK: Adis Medunjanin +382 68 111 585USLUGE:

Oralna hirurgija

Implantologija

Zubne krunice (navlake)

Porcelanske navlake (fasete)

Bijeljenje zuba

Dentalno čišćenje

Zalivanje fisura zuba

Vađenje zuba

Stomatološki pregledi i konsultacije

Ortopedija vilica (ortodoncija)


U prijatnom ambijentu, kroz savremene programe i široku lepezu stomatoloških usluga posvećujemo se pacijentima. Primjenjujemo nove generacije materijala i nove metode liječenja, kako bismo našim pacijentima omogućili nivo usluge prema evropskim standardima. Opremljeni smo za sveobuhvatan i cjelovit pristup pacijentima, omogućavajući im sve stomatološke usluge na jednom mjestu.

 

Rad ove moderno opremljene ordinacije ogleda se kako u stalnom stručnom usavrašavanju zaposlenih, tako i u neprekidnom unapređenju tehnike i korišćenju najkvalitetnijih uvoznih stomatoloških materijala, u skladu sa najvišim i najstrožim stomatološkim

 

ORALNA HIRURGIJA

Najčešća oralna hirurška procedura je normalno i komplikovano vađenje zuba, impaktirani umnjak, resekcija korijena zuba i vađenje korijena i polomljenih zuba. Oralna hirurgija igra važnu ulogu u implantologiji, pomaže kod ortodontskih terapija, ali i ispravlja velike nepravilnosti i nedostatke na licu u vilici. Ova oblast sadrži operaciju desnih, rekonstrukciju estetskih i funkcionalnih poremećaja usne šupljine, kako bi se povratilo zdravlje i funkcija zuba, ali i osigurala estetika osmjeha.

 

IMPLANTOLOGIJA

Dentalni (zubni) implantati izrađeni su od titana, koji su ugrađeni u kost na mjestu nedostatnog ili izgubljenog prirodnog zuba. Dakle, zubni implantati imaju ulogu samo korijena zuba. Titanski dentalni implantati su konusnog oblika, biološki tolerantni, ne izazivaju reakciju organizma, biohemijski su potpuno indiferentni i ostaju nepromijenjeni u koštanom tkivu.ORTOPEDIJA VILICA (ORTODONCIJA)

Ortopedija vilica (ortodoncija) je stomatološka grana koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i ispravljanjem urođenih i stečenih nepravilnosti zuba i vilica. U mogućnosti smo da vam pružimo kompletnu ortodontsku dijagnostiku i terapiju mobilnim i fiksnim ortodontskim aparatima kod djece i odraslih.

 

ZALIVANJE FISURA ZUBA

Stomatološko zalivanje je preventivni tretman koji predstavlja tanak plastični materijal postavljen na vrh zuba (površine za žvakanje). Zalivanje se obično primjenjuje na zadnje zube, na kutnjake i pretkutnjake, kako bi se spriječilo buduće propadanje zuba i karijesa. Ako je potrebno, stomatolog dr Dragaš nudi svojim pacijentima tretmane zalivanja u svojoj ordinaciji kako bi dodatno zaštitili zube od kamenca i budućih oralnih oboljenja. Zalivanje se lako nanosi na zube traje nekoliko godina, ako je pacijent ima dobru kućnu oralnu njegu, uključujući i pranje, upotrebu konca i sredstvo za ispiranje usta.

 

DENTALNO ČIŠĆENJE

U cilju održavanja optimalnog zdravlja zuba, stomatolog Dragaš preporučuje da svaki pacijent zakaže profesionalno čišćenje na svakih 6 mjeseci ili po potrebi. Profesionalno stomatološko čišćenje više će pomoći da se ukloni kamenac i propadanje zuba od redovnog pranja, a doprinijeće sprečavanju infekcija, karijesa i kvarenja zuba. Kroz rutinsko stomatološko čišćenje u svojoj ambulanti u Podgorici, pacijenti dr Dragaša mogu biti sigurni da su im zubi zdravi. Profesionalno čišćenje zuba i poliranje osigurava bjelinu i sjajniji osmjeh.

 

STOMATOLOŠKI PREGLEDI I KONSULTACIJE

Kao dio svoje predanosti da pomogne da svaki pacijent postigne lijep osmjeh i oralno zdravlje, stomatolog dr Dragaš vrši godišnje stomatološke preglede zuba, desni i vilice u svojoj stomatološkoj ordinaciji u Podgorici. Tokom stomatološkog pregleda, dr Dragaš procjenjuje pacijentovo ukupno oralno zdravlje, procjenjujući znakove zabrinutosti i bolesti. Ako se uoči bilo kakva zabrinutost tokom ispitivanja, dr Dragaš će obaviti konsultacije s pacijentom kako bi mu predočio problemea i napravio plan lečenja na osnovu pacijentovih potreba.

 

ZUBNE KRUNICE (NAVLAKE)

Krunice su veoma jaki i izdržljivi prekrivači cijelog zuba, koji sakrivaju kozmetičke probleme kao što su polomljeni zubi, duboke promjene boje ili velike tamne plombe, istovremeno pružajući jačinu zubnoj strukturi. Često se koriste na liječenom zubu, tako da prikrivaju gubljenje boje, koje obično prati liječenje kanala korijena, ali i da pomogne pružajući dodatnu snagu zubu, koji je možda oslabljen uklanjanjem unutrašnje strukture. Oni se takođe koriste u postupcima izrade mosta, tako da obezbijede snagu i zaštitu zuba koji se koristi da podrži most. Tokom konsultacija, dr Dragaš će predočiti mogućnosti pacijenta u pogledu postavljanja krunice i isplanirati tretman na osnovu potreba pacijenta.

 

BIJELJENJE ZUBA

Tokom vremena zubi potamne od starenja, kao i pod uticajem hrane i pića. Najbrži način da povratite briljantni bijeli osmijeh je sa laserskim tretmanom bijeljenja zuba u našoj ordinaciji. Korišćenjem napredne tehnologije, laserski sistem izbjeljivanja zuba može uljepšati zube pacijenta za nekoliko nijansi za manje od sat vremena.

 

VAĐENJE ZUBA

Ako zub izaziva izrazite bolove, nelagodnost ili infekciju, zub može biti uništen ispod moguće mjere za opravku i zahtjeva vađenje. Pacijent koji osjeća bol u ustima trebalo bi da zakaže što je prije moguće konsultacije i pregled kod dr Dragaša. Dr Dragaš će biti u stanju da procijeni stanje i, ako je potrebno, izvrši vađenje zuba. Dr Dragaš će objasniti pacijentu sve opcije, uključujući jednostavnije ili hirurško vađenje zuba, prije nastavka postupka intervencije. Jednostavno vađenje je jednostavan proces i vrši se ako je zub vidljiv i dostupan. Hirurško uklanjanje zuba je sveobuhvatniji postupak i koristi se kada zub koji treba da se vadi nije u potpunosti vidljiv iznad linije desni.

 

PORCELANSKE NAVLAKE (FASETE)

Porcelanske navlake mogu obnoviti zub koji je okrnjen, napukao ili obojen u odnosu na svoju prvobitnu ljepotu i sjaj. Stomatolog Dragaš takođe koristi fasete kako bi popunio male praznine i proizveo neznatne promjene položaja. Dr Dragaš radije koristi kvalitetne materijale za porcelanske fasete koje su prilagođene da se uklope u prednju površinu pacijentovih zuba za poboljšanje prirodnog izgleda. Fasete su napravljene tako da izgledaju kao prirodni zubi, tako da svetlost prolazi kroz njih, što im pomaže da se uklope u izgled pacijentovih sopstvenih zuba. Pored izrade kompletnog seta faseta, dr Dragaš može primjeniti djelimične fasete na jednom ili više zuba u njegovoj ordinaciji u Podgorici, kako bi pomogao da pacijenti postignu lijep i blistaviji osmijeh.

 

 


Постави коментар

0 Коментари