Kršenje Zakona? U Plavu djelimično u Gusinju u potpunosti


PLAV, GUSINJE-U Zakonu o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, u članu 11. jasno piše da jedinicama lokalne samouprave u kojima pripadnici manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice čine većinsko stanovništvo, prema rezultatima posljednjeg popisa, na zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova čiji je osnivač opština, odnosno država, stalno se vije i zastava tog manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice.Iako se na zadnjem popisu 2011. godine u Opštinama Plav i Gusinje, većina stanovništva izjasnilo nacionalno kao Bošnjaci, u lokalnim samouprava i dalje se ne poštuje zakon.

Na osnovu fotografija koje su dostavili čitaoci našeg portala, na zgradi Opštine Plav, Vatrogasne jednice Plav i Centru za kulturu „Husein Bašić“ se pored državne vijori i zastava bošnjačkog naroda što predstavlja poštovanje zakona. Dok na zgradama Komunalnog preduzeća i Turističke organizacije Plav se vijori samo državna zastava što predstavlja kršenje zakona.

Vatrogasna jedinica Plav

Zgrada Opštine Plav

Centar za kulturu "Husein Bašić" Plav

DOO Komunalne djelatnosti Plav

Turistička organizacija Plav


U Gusinju se u potpunosti ne poštuje zakon. Ispred zgrade Opštine, kao i na zgradi Centra za kulturu se vijori samo državna zastava. Zanimljivo je da od osnivanja opštine Gusinje ni na jednoj zgradi lokalne samouprave nije nikada postavljena zastava većinskog bošnjačkog naroda.

Zgrada Opštine Gusinje

Zgrada Centra za kulturu GusinjeПостави коментар

0 Коментари