Obavezne maske na otvorenom i u zatvorenom u cijeloj državi


Crna Gora ponovo je proglasila epidemiju koronavirusa na cijeloj teritoriji, a maske su od sjutra obavezne i na otvorenom i na zatvorenom prostoru u cijeloj Crnoj Gori.

Kako je saopšteno jiz Vlade, nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom obavezno je na cijeloj teritoriji Crne Gore, uključujući i djecu stariju od sedam godina, osim na plažama i u nacionalnim parkovima pod uslovom pridržavanja fizičke distance i ranije propisanih mjera.
Okupljanje osoba ograničava se na cijeloj državnoj teritoriji na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra. (Ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja.)
Zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi, do 6. avgusta, između ostalog neće raditi disko klubovi, barovi i noćni klubova. Takođe, i dalje je na snazi  zabrana organizovanja svadbi, maturskih, rođendanskih i drugih privatnih proslava.
Do 30. jula produžena je i primjena mjera donijetih 7. jula kojom se:
1. Zabranjuje održavanje zabavno-muzičkog programa u ugostiteljskim objektima (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i slični ugostiteljski objekti), uključujući i plažne barove (koncerti, nastupi uživo muzičara i bendova, live nastupi DJ izvođača i sl.).
2. Prekida rad prvostepenih socijalno-ljekarskih komisija u oblasti socijalne i dječje zaštite u centrima za socijalni rad.


Постави коментар

0 Коментари