Osnaživanjem do karijernog razvoja mladih žena na sjeveru Crne Gore


Podgorica – Osnaži.Me je nacionalni projekat koji ima za cilj da mladim ženama (17 – 25) na sjeveru Crne Gore omogući priliku da prepoznaju svoje vrijednosti i sopstveni potencijal, kroz segment formalne i neformalne edukacije, osnažujući ih u kreiranju novih poslovnih i preduzetničkih prilika. Nacionalni projekat Osnaži.Me pokrenuo je Omladinski klub Berane pod pokroviteljstvom Coca-Cola Fondacije i uz podršku Ministarstva sporta i mladih Republike Crne Gore, kao i opština Berane, Pljevlja, Mojkovac, Plav i Bijelo Polje. Projekat je zvanično predstavljen na online konferenciji za medije održanoj u utorak, 30. juna 2020. godine.Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore godinama unazad pruža kontinuiranu podršku inicijativama i projektima koji doprinose osnaživanju mladih. „Veliko je zadovoljstvo vidjeti mlade ljude okupljene oko projekta Osnaži.Me kako svojim radom i trudom rade na kontinuiranoj motivaciji mladih žena da prepoznaju svoj potencijal i svoju snagu, aktivno doprinoseći društvenim promjenama“, izjavila je Danijela Vujošević, samostalna savjetnica u Direktoratu za mlade Ministarstva sporta i mladih Crne Gore na konferenciji za medije i zaključila: „Ministarstvo sporta i mladih će u saradnji sa drugim institucijama i relevantnim partnerskim organizacijama nastaviti da pruža podršku projektu koji za cilj ima osnaživanje mladih žena na sjeveru Crne Gore“.  

Na konferenciji se obratila i Jelena Božović, ispred Sekretarijata za mlade opštine Berane, koja je kao predstavnica opština sa sjevera rekla: „Tema osnaživanja mladih žena je naročito bitna poznajući prilike na sjeveru. Stoga, Osnaži.Me predstavlja jedan zaista važan projekat ne samo za Berane, već i za cijeli region“. Osnaživanje žena je tema koja je od izuzetnog značaja za Coca-Cola Sistem. Kao pokrovitelj ovog projekta, Coca-Cola Fondacija pruža kontinuiranu podršku ženskom profesionalnom osnaživanju na sjeveru Crne Gore. „Žene su globalno prepoznate kao nosioci promjena, kao stubovi društva, ali i biznisa. Uprkos svemu, statistike pokazuju da je jedan od ključnih izazova sa kojima se žene i dalje suočavaju ekonomska zavisnost i nezaposlenost“, istakao je Nikola Tripković, Coca-Cola HBC Crna Gora ovom prilikom i dodao: „Radujemo se što ćemo kroz ovaj projekat mladim ženama omogućiti da budu dio brojnih programa edukacije koji su planirani tokom ove godine u okviru projekta Osnaži.Me i što ćemo kroz razne segmente pružiti mogućnost daljem kreiranju profesionalnog razvoja mladih žena na sjeveru Crne Gore. Osnaživanjem žena u zajednici jačamo zajednicu u cjelini.“Nakon konferencije za medije organizovana je online panel diskusija pod nazivom „Koliko si odvaŽENA da postaneš osnaŽENA?“ U ovoj diskusiji su učestvovale uspješne, mlade žene koje su postale dio projekta Osnaži.Me. Marijana Marković, supervizor prodaje u Coca-Cola HBC Crna Gora, Aleksandra Maksimovska, preduzetnica i vlasnica brenda Maksimovski & co, Draženka Laketić, stručnjak za digitalni marketing i kreatorka InstaMontenegro i Ana Šćekić, potpredsjednica Omladinskog kluba Berane su osnaŽENE ambasadorke koje pružaju primjer i podršku mladim ženama na njihovom putu ka daljem razvoju karijere.

Više informacija o projektu možete pronaći na zvaničnom veb sajtu, kao i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i YouTube.


Постави коментар

0 Коментари