Prekinuta sezona u fudbalu, Jezero u baraž protiv Koma


Tekuća sezona u Telekom Prvoj ligi, registrovaće se na osnovu rezultata u trenutku prekida, saopšteno je nakon sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza.
Pored elitnog društva, prekinute su i Druga liga, Omladinska liga, Kadetska liga, Kup Crne Gore i Ženska fudbalska liga, kao i sva takmičenja Udruženja klubova FSCG (Jug, Centar i Sjever).
Rezultati ostvareni do momenta prekida takmičenja (07.07.2020. godine) smatraće se finalnim i na osnovu istih proglasiće se pobjednici, učesnici kvalifikacija za evropska takmičenja, učesnici baraža i relegirani. klubovi.
Odluke Izvršnog odbora su sljedeće:
Telekom 1. CFL
Sezona 2019/20 registruje se shodno rezultatima ostvarenim u dosadašnjem toku sezone, odnosno na onsovu tabele nakon 31. odigranog kola.
Šampion Crne Gore za sezonu 2019/20 je FK „Budućnost“ i ekipa iz Podgorice predstavljaće našu zemlju u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona.
Drugoplasirana Sutjeska i trećeplasirana Iskra izborile su plasman u kvalifikacije za UEFA Ligu Evrope.
Poslednjeplasirani Grbalj izgubio je status prvoligaša i naredne sezone takmičiće se u Drugoj ligi Crne Gore.
Kup Crne Gore
Otakazano je odigravanje utakmica polufinala i finala Kupa Crne Gore. Umjesto osvajača Kupa četvrti predstavnik Crne Gore u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja biće Zeta, četvrtoplasirani tim Telekom 1. CFL, koji će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Druga liga Crne Gore
Sezona 2019/20 registruje se shodno rezultatima ostvarenim u dosadašnjem toku sezone, odnosno na onsovu tabele nakon 30. odigranog kola.
Šampion Druge lige Crne Gore u sezoni 2019/20 je FK „Dečić“ i naredne godine takmičiće se u Telekom 1. CFL.
Devetoplasirani Lovćen i desetoplasirani Otrant-Olympic izgubili su status drugoligaša i naredne sezone takmičiće se u Ligi seniora Udruženja klubova FSCG – Jug.
Baraž za telekom 1. CFL
Osmoplasirani OFK Titograd i devetoplasirani Kom igraće mečeve baraža za popunu Telekom 1. CFL u kojem će za protivnike imati drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu Druge lige, Jezero i Bokelj.
Utakmice baraža za popunu Telekom 1. CFL igraće se 10. i 14. jula. Raspored odigravanja utakmica odrediće se žrijebom koji će se održati sjutra (srijeda) u Kući fudbala.
Baraž za Drugu ligu Crne Gore
U baražu za popunu Druge lige Crne Gore učestvovaće OFK „Mladost DG“, OFK „Igalo“ i FK „Berane“.
Utakmice baraža za popunu Druge lige igraće se 10. 14. i 18. jula. Raspored odigravanja utakmica, shodno novom formatu, odrediće se žrijebom koji će se održati sjutra (srijeda) u Kući fudbala

Постави коментар

0 Коментари