Šabović: Borba s virusom prerasla u političku kampanju DPS-a

PLAV-Evidentno je da je borba sa virusom već odavno prerasla u političku kampanju DPS-a ,koju vrlo vješto koriste i njegovi sateliti, ali ono što je sada još jasnije je otvoreni kontinutet ponižavanja sjevera Crne Gore, a u prvom redu opštine Plav, tvrdi Mirza Šabović iz plavskog SDP-a.

Mirza Šabović

Kako Šabović kaže, za one koji nijesu dovoljno informisani u opštini Plav, prema podacima IJZ, nema registrovanih slučajeva korona virusa, ali uprkos tome od 8. jula, ugostiteljima u Plavu se ne dozvoljava rad, shodno mjerama NKT-a.

"Takođe, međugradski saobraćaj otvoren, pa je logika NKT-a, da iz Plava, recimo, možemo komotno na kraću sa mlijekom ili na palačinke u Podgoricu, gdje podsjećanja radi trenutno ima 724 aktivna slučaja (od kojih kako saznajemo nijesu svi hospitalizovani). Uprkos tome ugostiteljima u Podgorici je dozvoljen rad, a o mjerama zatvaranja Glavnog grada se ni ne pomišlja", navodi Šabović.

Jasno je, kako ističe, da medicinska struka ima vrlo malo dodirnih tačaka sa ovakvim mjerama NKT-a čak je i djeci koja, kako navodi Šabović, prate online nastavu ministra prosvjete Damira Šehovića jasno da je ovdje riječ o dvostrukim aršinima.

"Oni vjerovatno za cilj imaju da nas sa sjevera, da trošimo novac na nekim drugim destinacijama u Crnoj Gori,i koliko toliko doprinesemo spašavanju ljetnje sezone", tvrdi on.

Šabović dalje kaže da kada se sve dublje analizira, jasnija je i izjava predsjednika NKT-a Milutina Simovića da se javno zdravlje brani i ekonomijom.

"Evo recimo u Plavu je odbranjena ekonomija, ali ne plavskih ugostitelja i privatnika, već vlasnika Volija, France, Idea, kladionica i igara na sreću,dakle svih onih koji nikakvih dodirnih tačaka sa DPS-om i vladajućom strukturom. Na kraju,to što smo u Plavu postali građani drugog reda nije direktno krivac NKT. Sve je to isključivo krivica naroda i aktuelnih narodnih predstavnika (čast izuzecima) koji bez zadrške gutaju sve što im se servira iz političkih centrala, pa je tako uspostavljen udvarački odnos i divljenje rukovodiocima sa vrha, a to nikada nije bilo svojstveno pravim Plavljanima, kojih je danas sve manje", zaklučuje Šabović.

Постави коментар

0 Коментари