Socijaldemokrate predale listu, očekuju izvanredan rezultat na izborima

Socijaldemokrate Crne Gore predale su danas Državnoj izbornoj komisiji listu kandidata za poslanike u Skupštini Crne Gore na predstojećim izborima.


Predsjednik SD-a Ivan Brajović je rekao da je siguran da partija građankama i građanima nudi izuzetno kvalitetnu listu kandidata za poslanice i poslanike, listu istinskih i dosljednih socijaldemokrata, kako onih koji se tri decenije svim svojim bićem bore za temelje vrijednosti samosvjesne građanske i evropske Crne Gore, koji nikad nijesu pravili kompromise na štetu države, tako i onih mlađih stručnih, kreativnih i progresivnih ljudi koji svojim ličnim i profesionalnim integritetom garantuju bolji u napredniju Crnu Goru.

“Na našoj listi se nalazi 40 odsto naših drugarica i veliki broj mladih što govori o dodatnom kvalitetu koji pokazuje naš posvećen odnos prema svima onima koji znače stabilnost i progres. Ova lista predstavlja više hiljada članova SD-a i mnogo više hiljada naših simpatizera”“, rekao je Brajović.

On je izjavio da će takvu listu pratiti najbolja programska ponuda koju će partija iznijeti pred građane, a na kojoj rade, svako u svojoj oblasti, najstručniji kadrovi SD-a.
“Za ove četiri godine vršenja vlasti dokazali smo da program za Socijaldemokrate nije samo mrtvo slovo na papiru, već realno ostvariv i dostižan. Zato iza svakog našeg predstavnika u vlasti stoje konkretni rezultati. Dok drugi pričaju, mi radimo i takav pristup će, siguran sam, biti najbolji garant izvanrednog rezultata koji ćemo ostvariti”, saopštio je Brajović.

On je rekao da su svi udari na Socijaldemokrate, pojačani pred izbore, i razna spinovanja javnosti, samo potvrda da je rast SD-a nezaustavljiv, da istinska socijaldemokratija živi u svakom kutku Crne Gore i da je iz dana u dan sve jača i odlučnija da vodi ovo društvo u evropsku porodicu država i bude u funkciji postizanja boljeg i kvalitetnijeg života svakog pojedinca u našoj državi.

“Mi imamo obavezu pred građanima, pred državom i pred sobom da nastavimo onim putem kojim smo krenuli prije tri decenije, a pod ovim partijskim imenom prije pet godina. Naša obaveza je da gradimo građansku, evropsku Crnu Goru, zemlju slobode, zemlju zakona, zemlju pravde, jednakosti i solidarnosti”, rekao je Brajović.

On je istakao da je 12.500 hiljada predatih potpisa simboličan broj, jer je samo dio od onih koji je prikupljen, po tome što je toliko glasova dobijeno na prethodnim parlamentarnim izborima.

“A broj potpisa koji je prikupljen samo je još jedna potvrda činjenice da smo jedina partija u Crnoj Gori koja bilježi konstantni rast podrške”, smatra Brajović.
On je rekao da Socijaldemokrate, nikad motivisaniji, nastavljaju dosljednu borbu za očuvanje izvorne socijaldemokratske ideje u Crnoj Gori, uvjereni da će 30. avgusta postići još jedan u nizu izvanrednih rezultata.
“Naš mnogo bolji rezultat u odnosu na prethodne izbore pokazaće kojim putem treba Crna Gora da ide, a to je put pristojne, dosljedne, politički stabilne, ekonomski prosperitetne, socijalno pravedne socijaldemokratske Crne Gore, kako nam, kao civilizovanom društvu i dolikuje”, zaključio je Brajović u svom obraćanju nakon predaje liste.

LISTA KANDIDATA ZA POSLANIKE “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo DOSLJEDNO”
1. Ivan Brajović
2. Damir Šehović
3. Boris Mugoša
4. Marija Blagojević
5. Mićo Orlandić
6. Đorđe Suhih
7. Nihad Canović
8. Budimirka Đukanović
9. Faruk Kalač
10. Kenan Hrapović
11. Danilo Mirotić
12. Mevlida Gusinjac
13. Stanislava Bardić
14. Andrija Lompar
15. Zdravko Mitrović
16. Irma Nišić
17. Ivan Gazivoda
18. Dženadin Radončić
19. Emil Đokić
20. Tatjana Fanfani
21. Ćazim Hodžić
22. Radovan Radulović
23. Safet Korać
24. Nataša Marković
25. Nikola Medenica
26. Milan Popadić
27. Radojka Koprivica
28. Nermin Bećirović
29. Esad Plunac
30. Pina Bubanja
31. Onur Babaić
32. Marko Rakočević
33. Ljiljana Adžić
34. Darko Vukčević
35. Safet Lješnjanin
36. Snežana Burzan
37. Petar Ivković
38. Martina Ćulafić
39. Spasoje Ostojić
40. Samir Adžović
41. Sonja Seferović
42. Saša Popović
43. Jasmina Liković
44. Veselin Dragović
45. Aleksandra Masoničić
46. Miralem Feratović
47. Fikret Mujević
48. Nela Milović
49. Ilija Grgurović
50. Milena Purlija
51. Marko Radojević
52. Emina Brković
53. Vladimir Knežević
54. Isljam Ćeman
55. Ana Matijević
56. Miloš Čelanović
57. Aleta Omeragić
58. Ismar Ćorović
59. Sanija Srdanović
60. Rajko Komnenić
61. Gordana Stevović
62. Nikola Zirojević
63. Ivana Raščanin Radičević
64. Aleksa Prelević
65. Fatima Mehović
66. Jelena Vučeraković
67. Milena Raičković
68. Darmin Ganić
69. Elida Korać
70. Stefan Šušter
71. Vanja Raičević
72. Orhan Dautović
73. Olivera Martinović
74. Milena Đonović
75. Jelena Bulatović
76. Katarina Ivanović
77. Milivoje Raičević
78. Mubera Kurpejović
79. Goran Petrović
80. Selim Resulbegović
81. Žarko Radulović

Постави коментар

0 Коментари