Vandali polomili klupe na Vardištu

PLAV-U ponedjeljak ujutru na lokalnom izletištu Vardište, nedaleko od Plava, osvanula je urnisana jedna od klupa koja je postavljena tik uz fudbalsko igralište. Ovo nedjelo je vjerovatno čin isfrustriranog i nezadovoljnog pojedinca, to želimo da vjerujemo, nikako ne predstavlja stanje i razmišljanje zajednice niti naše omladine.


Kada smo prošle godine u sklopu projekta "Vrhovima Prokletijskog lednika" kojeg je NVU "Klaster za turizam" Plav sproveo u saradnji sa NTO CG, TO Plav i Opštinom Plav postavili klupe na ovoj tematsko-edukativnoj stazi, svima je prijala promjena, šetnja do Vardišta sa pogledom na Plav i jezero, pa još kad ima gdje da se sjedne, pravi merak. Nakon godinu dana, nismo krili još veće zadovoljstvo, sve je ostalo živo, po prvi put. Hvala Bogu. Ali, proradio je onaj negativni crv u nama, pa oko tih klupa ložimo vatre, sjedimo na naslonjače, gazimo po stolovima, ne zanima nas što se neko za to mučio, ali nam je lijepa slika sa tog mjesta, skupljamo lajkove. E sad je dosta služila, vrijeme je da se lomi. Šteta, bila je to lijepa klupa.I ne samo to, svjedoci smo da nesavjesni građani lože vatre uz šadrvan na izletištu Skić, pored lako zapaljive borove šume, to već ne bi mogli zamisliti, tu katastrofu.
Apelujemo na sve građane, izletnike, turiste, koristite postavljeni mobilijar, savjesno, nek potraje, valjaće još nekom, nije sve samo Moje ili samo Tvoje,Plav je naš i treba da ga volimo i čuvamo, neko riječima, a neko djelima, a svima nam je u srcima!

NVU "Klaster za turizam" Plav
Emir Feratović

Постави коментар

0 Коментари