Amer Šukurica novi direktor Medrese "Mehmet Fatih"

 

Na elektronskoj sjednicu Mešihata Islamske zajednice, Amer ef. Šukurica imenovan je za novog direktora Medrese “Mehmed Fatih”

Amer ef. rođen je 31.03.1983. godine u selu Potkrajci, Opština Bijelo Polje. Osnovnu školu završio u mjestu Njegnjevu, Bijelo Polje. Po završetku osnovne škole školske 1997/1998. upisuje Medresu “Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru. Školske 2000/2001.godine završava medresu sa i naredne akademske godine 2001/2002. upisuje se na Fakultet islamskih nauka u Sarajevu.

Za vrijeme studiranja biva angažovan ispred medžlisa sarajevskog, kao imam u studentskom domu “Nedžarići“ i predvodi džemat studenata pune tri godine. Na četvrtoj godini studija je postavljen za imama u mesdžidu Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu gdje do okončanja studija predvodi podnevski i ikindijski namaz te povremeno održava džume i drži hutbe.

30.maja 2007. godine diplomirao je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu iz oblasti Hadisa na temu “Ljudska dimenzija Muhammeda a.s.“ te time dobija zvanje Profesora islamske teologije.

Po završetku studija vraća se u svoje rodno Bijelo Polje gdje biva postavljen za imama u džematu Rasovo. Uporedo sa obavljanjem imamske službe biva izbran za Predsjednika Odbora Islamske zajednice Bijelo Polje te tu funkciju obavlja punih šest godina.

Otvaranjem Medrese “Mehmed Fatih“ u Podgorici oktobra mjeseca 2008. godine, postavljen je za Sekretara škole i profesora hadisa u Medresi.

Od marta 2018.godine obavlja i dužnost hatiba u novoj džamiji u Šipčaniku-Tuzi.

Oženjenjen je i otac dvoje djece.

Постави коментар

0 Коментари