Gusinje i Šavnik bez oboljelih od koronavirusa


Gusinje i Šavnik jedine su dvije opštine u Crnoj Gori koje na današnji dan nemaju zaraženih koronavirusom. 

Nakon što je Gusinje tokom jula bilo najveće žarište virusa, u odnosu na broj stanovnika, na današnji dan u Gusinju nema zaraženih, dok je broj oporavljenih od početka pojave virusa 20.

U Crnoj Gori su u posljednja 24 sata preminule još dvije osobe od posljedica koronavirusa. Preminuli su iz Pljevalja i Berana, rođeni 1984. i 1947. godine, a koji su liječeni u Kliničkom centru Crne Gore.Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 483 uzorka na novi koronavirus od kojih je 75 bilo pozitivno. Prijavljen je oporavak 80 pacijenta. Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1048, što je na 100 hiljada stanovnika 166.

“Novooboljeli su iz Nikšića 24, Podgorice 19, Berana 11, Bijelog Polja sedam, Rožaja pet, Ulcinja i Danilovgrada po tri, Budve dva i Plava jedan”, saopšteno je iz IJZ.


Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna je 68 a od početka godine 77. Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 4035.

Постави коментар

0 Коментари