Vanredni kongres DPS-a do polovine decembraNa sinoć održanoj sjednici predsjedništva DPS kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, detaljno su analizirani rezultati parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta i donesena je jednoglasna odluka o upućivanju predloga Glavnom odboru da se organizuje vanredni kongres do polovine decembra, što ima za cilj sveobuhvatnu kadrovsku reformu, unaprjeđenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima.

“Konstatovano je da je podrška od 143.515 glasova izuzetno značajna, utoliko više jer je ostvarena u izbornom procesu koji je pratilo direktno uplitanje stranog faktora i otvoreno učešće Srpske pravoslavne crkve”, navode u DPS-u.

Demokratska partija socijalista, ističu, ostaje i dalje pojedinačno najjača politička snaga koja će i u novom političkom kontekstu nastaviti da se snažno bori za jačanje demokratije, vladavine prava, realizaciju evropske agende, očuvanje multietničkog sklada i svih drugih vrijednosti savremene Crne Gore.

“Takođe, konstatovano je da priznanje rezultata izbora od strane DPS-a potvrđuje puni demokratski kapacitet naše partije i da je zahvaljujući tome napravljen novi  iskorak u demokratskom razvoju, značajan za dalje izborne procese, snaženje uloge Parlamenta i međunarodnog ugleda Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Demokratska partija socijalista zahvaljuje svim svojim glasačima na povjerenju, koje predstavlja snažan podsticaj za istrajavanje na ideološkim opredjeljenjima i realizaciji predizbornog programa partije.

Постави коментар

0 Коментари