Albanska koalicija "Jednoglasno" odbila da bude dio nove vlastiAlbanska koalicija „Jednoglasno“ odlučila je da neće biti dio buduće vlade i zahvalila se na pozivu za razgovor mandataru Zdravku Krivokapiću. Nakon konsultacija unutar koalicije, zaključili su da bi to, osim kurtoaznog susreta, bilo ipak gubljenje vremena, prenosi Ul info.

“Jer, mi ne možemo biti dio vlade Crne Gore koju dominantno čine one stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u ovoj državi i sa kojima se programski i strateški dijametralno razlikujemo”, navodi se u odgovoru koji potpisuje nosilac liste i poslanik tog saveza u Skupštini Crne Gore Fatmir Đeka.

Kao razloge su naveli da te partije nijesu glasale da Tuzi budu samostalna opština i za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola, što znači i albanske zastave u Crnoj Gori. 

"One državu Kosovo nazivaju lažnom, a često i terorističkom? One ne žele građansku, već (veliko)srpsku Crnu Goru. Njihovi čelnici i na početku 21. vijeka sanjaju o zauzimanji Skadra i Dubrovnika, Peći i Prizrena, govore o otkopavanju oružja. Oni članstvo Crne Gore u NATO-u smatraju greškom, baš kao i nezavisnost Crne Gore”, navode u odgovoru.

Takođe, te partije, kako ističu, podržavaju pokušaje prisvajanja zajedničkih svetinja (Rumija, Šas, Martinaj, manastiri u Krajini… ), kojim Srpska pravoslavna crkva udara u temelje multietničke i multikonfesionalne realnosti u ovoj zemlji.

“G-dine Krivokapiću, bili bi srećni kada bi mogli da posvjedočimo da sve ovo nije istina. Ako nas konkretnim djelovanjem budete ubijedili u suprotno, bićemo neizmjerno radosni. Naravno, podržaćemo u Skupštini Crne Gore svaku odluku ili pravni akt za koje ocijenimo da su u opštem interesu. Želeći Vam uspjeha u Vašem radu, srdačno Vas pozdravljamo”, zaključuje se u ogovoru Krivokapić. 


Постави коментар

0 Коментари