Bošnjačka stranka u nedjelju odlučuje hoće li u novu vladuMandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić sastao se danas sa predsjednikom Bošnjačke stranke BS Rafetom Husovićem sa kojim je vodio pregovore o učešću manjinskih partijam u novoj vlasti. Husović je nakon sastanka sa istakao da je razgovro bio korektan, da ih je mandatar upoznao sa temama. Predsjednik BS-a je saopštio da je ta partija spremna da svojim potencijalom participira na više mjesta u novoj vladi ako se odluči da bude dio te vlade, a da će konačnu odluku donijeti u nedjelju.

"Iznijeli smo naše stavove. Između nasi određenih članica vladajuće većine postoje ideološke razlike i nadam se da mogu da se prevaziđu. Rekli da smo opredijeljeni za građanski koncept Crne Gore. Kovid kriza se pojačala pa mnogo posla tu čeka novu vladu. Neće biti lako ali im moramo dati šansu da vidimo kako misle da izađu iz krize”, kazao je  Husović novinarima nakon sastanka.

On je najavio da u u nedjelju zasijeda Glavni odbor Bošnjačke stranke te da će tada tdonijeti konačnu odluku o tome hoće li biti ili ne dio nove vlade.

Husović je na pregovore došao u pratnji savjetnika Admira Adrovića.

Постави коментар

0 Коментари