Bošnjačka stranka: Zbog ideoloških razlika nećemo biti članica buduće Vlade

Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da ova partija u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće Vlade.

Foto: Jadranka Ćetković

 Glavni odbor Bošnjačke partije je svojom jedinstvenom odlukom, podržao opredjeljenje da ostanu, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana, saopštili su iz ove partije nakon održane sjednice na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija.Kako napominju, Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi.

 

“Podržavaćemo sve procese koji su usmjereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unaprijeđenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi. Bićemo partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i podržacemo sva zakonska rješenja u tom pravcu”, naglašavaju oni.

 

Bošnjačka stranka će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese.

 

“Bićemo partneri u svim budućim projektima Vlade usmjernim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore”, ističu iz ove stranke.

 

Na sjednici je na prijedlog predsjednika Rafeta Husovića za novog potpredsjednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi GO.

Постави коментар

0 Коментари