DPS Berane: Osuđujemo incidente kojima se pokušava urušiti multietnički sklad

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Berana najoštrije osuđuje huliganska ponašanja onih koji su juče zloupotrijebili fudbalsku utakmicu, odigranu u našem gradu, između plavskog Jezera i pod-goričke Budućnosti, saopšteno je iz beranskog DPS-a.


“Gostoprimstvo koje se, zbog odličnog fudbalskog stadiona, pruža FK Jezero iz Plava, da bude fudbalski domaćin u Beranama, ne smije niko koristiti za primitivne nacionalističke i šovinističke ispade i uništavanje imovine, kako se to juče dogodilo. Ovim huliganskim ponašanjem narušava se imidž Berana – grada vjesnika mira, ali i pokušava rušiti multinacionalni i multivjerski sklad u našem gradu.

Jučerašnji događaji nas, dodatno, opominju da niko ne smije prećutkivati ovakve šovinističke ispade, koji se, na žalost, s vremena na vrijeme javljaju u Beranama. Demokratska partija socijalista će uvijek dizati glas protiv fašisoidnih ideja iz prošlosti, u uvjerenju da neće naići na plodno tlo u Crnoj Gori. Mržnja prema nekome samo zato što je druge nacije ili vjere mora biti iskorijenjena, jer je ona u bliskoj prošlosti nanijela ogromne žrtve cijelom našem regionu.

Zato, ne smijemo i nećemo dozvoliti da se naš grad prepoznaje po šovinističkim grupama, te tražimo opštu osudu jučerašnjih događaja. Od nadležnih institucija zahtijevamo da huligane procesuiraju, privedu zakonu i objelodane sve informacije kako ljaga za jučerašnje incidente ne bi bila pripisana našem gradu”, “, navodi se u saopštenju DPS Berane.


Постави коментар

0 Коментари