Kongres SDP-a 29. novembraNa drugoj sjednici Odbora za pripremu Kongresa Socijaldemorkatske partije Crne Gore odlučeno je da  deseti Kongres SDP bude održan 29. novembra, saopšteno je danas uz te partije.

Kongres će biti održan na nekoliko različitih lokacija preko sistema onlajn konferencije kako bi se ispoštovala aktuelna epidemiološka situacija i zdravstvene mjere usljed epidemije COVID 19, čime će SDP biti prva politička partija koja će na ovaj način organizovati zasijedanje najvišeg partijskog tijela”, pojašnjeno je iz SDP-a.

Na sjednici Odbora je zaključeno da pripremne radnje u susret Kongresu teku po planu i u skladu sa zadatim rokovima. Utvrđeni i rokovi za dostavljanje kandidatura za predsjednika partije, a proces je maksimalno otvoren u skladu sa najvišim demokratskim standardima koje propisuje Statut SDP-a.

“SDP će na predstojećem Kongresu, pored izbora novog partijskog rukovodstva, usvojiti i političku Deklaraciju o strateškim pravcima političkog djelovanja, vođena potrebom da se partija, posebno u svijetlu novih političkih okolnosti, još snažnije profiliše kao građanska, reformska i državotvorna politička snaga”, najavljuju u SDP-u.

U toj partiji lažu da su pred Crnom Gorom novi izazovi uspostavljanja diskontinuiteta sa brojnim štetnim i pogrešnim  politikama i praksama doskorašnje vlasti, koje su dovele do krize državotvorne politike, koja se pod firmom političkih promjena od strane jednog broja političkih aktera iz  Crne Gore a i van nje, želi iskoristiti za nametanje retrogradnih, antigrađanskih a time i antidržavnih politika.

“Datum održavanja Kongresa SDP – 29. novembar , poklapa se sa Danom Republike one velike Jugoslavije u kojoj je Crna Gora povratila svoju nasilno oduzetu državnost i u kojoj su svi južnoslovenski narodi ostvarili najviši stepen socio-ekonomskog i civilizacijskog razvoja u njihovoj istoriji”, zaključuju u SDP-u. 

Постави коментар

0 Коментари