Kriza pobjedničke koalicije: Hoće li uspjeti formirati Vladu?Nova vladajuća većina, nakon pobjede na izborima, nalazi se pred velikim ispitom - hoće li uspjeti da se dogovore oko podjele resora?

Skoro dva mjeseca nakon završetka izbora, mandatar Zdravko Krivokapić nema saglasnost od strane najveće koalicije "Za budućnost Crne Gore" kako bi trebala da izgleda nova Vlada.

Nakon što je priča o ekspertskoj Vladi, kao prijedlog Dritana Abazovića bačena u drugi plan, postalo je jasno da mandatar Krivokapić ne želi da lideri DF-a budu članovi Vlade.

Nijedna stranka pobjedničke koalicije ne isključuje se iz procesa formiranja Vlade. Ali insistiranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes građana ni države, poručio je mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić.

“Crnu Goru čekaju teški i istorijski izazovi koje samo Vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići”, napisao je on na Twitteru.

Da novi mandatar ne želi da članovi Vlade budu Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević, postalo je jasno nakon jučerašnjeg razgovora mandatara i Andrije Mandića.

Nakon sastanka, Mandić je rekao da on, kao neko ko je Zdravka Krivokapića postavio na mjesto nosioca liste koalicije Za budućnost Crne Gore i ko je vodio i upravljao izbornom kampanjom koalicije, neće dozvoliti da crnogorski tajkuni ukradu narodnu volju i sastavljaju Vladu Crne Gore. 

“Ovo što rade Miško Perović i grupa okupljena oko drugotajkunske porodice je neprihvatljivo za svakog čestitog čovjeka. Demokratski front stoji zajedno sa svojim narodom i nikada neće pristati da nam budućnost određuju oni koji su milione i milione evra pokupili u zajedničkim poslovima sa porodicom Mila Đukanovića. To je nedavno priznao lično Miško Perović, kada je u javnom nastupu “legalizovao” deset miliona Aca Đukanovića, koje je brat Mila Đukanovića zgrabio u privatizaciji banke kojom je upravljala porodica Perović”, naveo je Mandić.

On je poručio da ako Krivokapić ne želi da članovi Vlade budu on, Medojević i Knežević, da treba da vrati mandat i da će DF predložiti novog mandatara.

Kako stvari stoje, formiranje Vlade ide teško i pitanje je da li će uopšte biti formirana, ili će građani Crne Gore ponovo na birališta. 

Постави коментар

0 Коментари