Medojević spreman da odustane od funkcije ministra odbrane: Vladu formiraju vlasnici Vijesti, Davidović i Perović uz asistenciju Božovića

Lider PzP-a saopštio da je spreman da odustane od funkcije ministra odbrane.

“Pokret za promjene je transparentno iskazao interesovanje za potpredsjednika vlade za reforme, demokratsku tranziciju, koordinaciju borbe protiv kriminala i korupcije i resoro odbrane”, saopštio je danas lider PZP-a Nebojša Medojević. 

Foto:Filip Filipovic


On je danas, na konferenciji za novinare, kazao da je spreman da odustane od portfelja ministra odbrane ukoliko kolege iz “Crno na bijelo” ili njihovi vlasnici prihvate da za PzP bude pozicija potpredsjednika vlade za reforme, demokratsku tranziciju, koordinaciju borbe protiv kriminala i korupcije. 


“Nadam se da će mandatar sagledati interes nacije i ogromna očekivanja birača. Pokret za promjene je osvojio pet mandata, Crno na bijelo četiri mandata, mi ne tražimo više od njih, evo pokazali smo našu spremnost da našu ponudu svedemo na jedno potpredsjednčko mjesto bez resora”, rekao je Medojević. 


Vlasnici Vijesti imaju trenutno veći uticaj na mandatara Zdravka Krivokapića, nego što to ima koalicija “Za budućnost Crne Gore”, tvrdi Medojević. 


“Miško Perović, Željko Ivanović, Daka Davidović, Gojko Perović uz asistenciju Vladimira Božovića trenutno formiraju vladu u Crnoj Gori”, kazao je Medojević, dodajući da mandatar nastupa “više kao peti poslanik koalicije Crno na bijelo”. 


Medojević je kazao da, ako mandatar ne prihvati kopromisni prijedlog PzP-a i da obje pozicije vlasnicima Vijesti, on neće imati nikakvu dilemu da se radi o vladi Mila Đukanovića, formiranoj preko Duška Markovića.


Постави коментар

0 Коментари