NVO “Epiks”: Možemo bez podjela na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, mi smo jedan narod

Povodom incidenata na vjerskoj i nacionalnoj osnovi koji su se juče desili u Beranama na fudbalskoj utakmici, NVO "Epiks" iz Berana pozvala je građane na mir, slogu, toleranciju i međusobno poštovanje. Poručuju da u 21. vijeku možemo bez podjela na vjerskoj i nacionalnoj osnovi jer, kao su kazali, mi smo svi braća i sestre, jedan narod.Iz NVO “Epiks” najoštrije su osudili jučerašnji nemili incident koji se desio u Beranama “od grupe huligana, koja je na vjerskoj osnovi vrijeđala članove tima iz Plava, a potom i demolirala automobil jednog od navijača Jezera”.

“Muslimani u Beranama su s pravom zabrinuti jer zabrinjava činjenica da se nakon nemilih scena iz Pljevalja od prošlog mjeseca, kada se Muslimanima prijetilo novom Srebrenicom, sada u Beranama, gdje takođe vjekovima žive Muslimani, čuju poruke ‘Turci-selite se'”, kazao je izvršni direktor NVO “Epiks” iz Berana Nermin Luković.

NVO “Epiks” poziva građane na mir, slogu, toleranciju i međusobno poštovanje.

“Vjerujemo da smo sazreli kao društvo i da u ovom 21. vijeku možemo bez podjela na vjerskoj i nacionalnoj osnovi jer mi smo svi braća i sestre, jedan narod.

Iz te NVO se nadaju da će nadležni organi najoštrije kazniti počinioce te da se ovakav ili sličan nemili incident nikad više neće desiti.


Постави коментар

0 Коментари