SNP: Incident u Beranama nedopustiv, CG je multinacionalna sredina i to je naše bogatstvo

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje incidente koji su se juče desili u Beranama tokom trajanja fudbalske utakmice između Jezera i Budućnosti. Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova da grupu huligana, koja je na vjerskoj osnovi vrijeđala članove tima iz Plava, a potom i demolirala automobil jednog od navijača Jezera, što prije procesuira i sankcioniše na adekvatan način, saopšteno je iz ove partije.
“Crna Gora je multinacionalna i multikonfesionalna sredina i to je naše bogatstvo kojim treba da se dičimo. Ovakvi ispadi bilo kojeg pojedinca ili grupe su nedopustivi i ne smiju biti tolerisani u demokratskom društvu, koje pretenduje na članstvo u Evropskoj uniji.

SNP CG poziva građane na mir, toleranciju, uvažavanje različitosti i međusobno poštovanje. Istorijski trenutak kojem svjedočimo, smjena tridesetogodišnje diktatorske vlasti, mora značiti i promjenu nas samih na bolje.

Moramo se okrenuti jedni drugima i sagledati realne probleme sa kojima se suočavamo, a to su prije svega nesvakidašnja zdravstvena i ekonomska kriza. Skupimo snagu za korjenite reforme koje nas očekuju, a koje će zahtijevati zajedništvo i slogu svih”, navodi se u saopštenju SNP-a.


Постави коментар

0 Коментари