Stanić:Politika "Sejda Bajramovića i poštenih Albanaca i poštenih Bošnjaka" ima nasljeđe i u 2020. godiniPortparol Socijaldemokratske partije Mirko Stanić prokomentarisao je odnos prema manjinama nove većine u Skupštini Crne Gore nakon odluke Bošnjačke stranke da joj ne pristupi.

„Nijesam pripadnik bošnjačkog naroda, ali evo da jutros probam da budem, barem za kratko... Ne sumnjam da bih se trebao ugodno osjećati, ali jutros mi se nešto ne da. Ne da, jer im kažu da nijesu dovoljno pametni što njihova nacionalna partija neće u vlast sa onima koji kažu "neće u Crnoj Gori odlučivati Bošnjaci i Albanci". Neće sa onima koji kad hoće što pežorativno da kažu izjave da neće valjda "Suljo i Mujo"...“, navodi Stanić u komentaru na svom Fejsbuk profilu i napominje da Bošnjaci nijesu samo u BS, nego ih ima i u SDP, ali i u drugim partijama.

Dodaje da ne želi da opravda rukovodstvo BS za bilo koju štetnu odluku koju su donijeli na državnom ili lokalnom nivou, kao što to ne očekuje ni za sebe i svoju partiju.

"Naći ćemo mi bolje i poštenije Bošnjake od vas", zavapiše organizovano iz grupacije koja bi da driješi i vezuje u CG. Samo što ti "njihovi" Bošnjaci imaju 0 odborničkih mjesta i 0 poslaničkih mjesta u CG. Što im je cenzus visok kao Hajla i u Rožajama. Što u Gusinju, zajedno sa njima, pametnim, mudrim i nadasve ANB sklonim imaju 7 (sedam) glasova. Politika "Sejda Bajramovića i poštenih Albanaca i poštenih Bošnjaka" ima nasljeđe i u 2020 godini“, ocijenio je portparol SDP-a.

Lideru GP URA Dritanu Abazoviću koji je potencijalnim koalicionim partnerima iz manjinskih naroda nedavno rekao: "Ako neće u vlast, tim gore po njih", Stanić poručuje sljedeće: „Neka čoče, ne trči. Nije u vlasti sve. Nauči pomalo od onih koji su osnivali partiju, nijesu ni oni trčali 1992 da budu vlast“.

"Ne bi oni kad nemaju ucjenjivački kapital" - opet će iz grupacije. A ne čoče, jer ova nova većina tako skladno djeluje, da borba za Ivo Džimu djeluje kao eksurzija pri majci svih bitaka, onoj za ANB i sredstva prinude i sile. Za finansije i ekonomiju ćemo lako“, kazao je Stanić. 

On ističe da je paternalistički model ponašanja prema manjinskim narodima je najbolji lakmus papir nove većine. 

"Ako neće Rafet, ima ko oće. Ako neće Fatmir i tu ćemo naći". I dobiće sigurno neku jaku poziciju. Možda čak i ministra za ljudska i manjinska prava. Gospodo draga, zbog vašeg ponašanja se meni oće da budem Bošnjak jutros. I sad kada sam se malo raspisao mi je malo ugodnije“, zaključio je portparol SDP-a. 

Постави коментар

0 Коментари