Adaptirana sportska sala u OŠ "Bećo Bašić" u Plavu

PLAV-U adaptaciju sportske sale Srednje mješovite škole "Bećo Bašić“ u Plavu uloženo je 110.000 eura, a za rekonstrukciju škole, koja je ugovorena sa Evropskom invensticionom bankom (EIB), i koja bi trebalo da se realizuje tokom naredne godine, obezbijeđeno je preko 100.000 eura. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji je u oblasti školske infrastrukture uspješno realizovan na teritoriji opštine Plav", poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović prilikom svečanog otvaranja adaptirane sportske sale u Plavu.

FOTO:Ministarstvo prpsvjete


U okviru adaptacije sportske sale Srednje mješovite škole "Bećo Bašić“, zamijenjen je parket u cjelosti, ugrađen novi sistem rasvjete, saniran je krov, a plan je da u narednom periodu budu rekonstruisane i tribine.

FOTO:Ministarstvo prosvjete


"Ovo neće biti jedina ulaganja u školu "Bećo Bašić“. U sljedećoj kalendarskoj godini planirana je rekonstrukcija školskog objekta, a za ovaj projekat već su stvorene pretpostavke budući da je novac obezbijeđen i urađena projekta dokumentacija“, rekao je Šehović.


On je naglasio da je sala škole jedina sportska sala u Opštini i njena adaptacija ima višestruki značaj: za djecu kojoj će omogućiti kvalitetnije bavljenje sportom, ali i za lokalnu zajednicu i sportske klubove, zbog organizacije sportskih dešavanja.


Постави коментар

0 Коментари