Krivokapić predstavio sastav Vlade: Ovo su kandidati za ministre


Blagosloveni narode Crne Gore danas saopštavam konačna imena sastava nove vlade”. Ovim riječima je mandatar
 Zdravko Krivokapić crnogorskoj javnosti  saopštio konačan prijedlog sastava nove Vlade.

“Za potpredsjednika Vlade predložen lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, a kandidati za ministre su: ministarka odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministar zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministar javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, ministar ekologije urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović, ministar poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, ministar pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić”, saopštio je Krivokapić na konferenciji za novinare.

Naglasio je da je ustavna obaveza mandatara da sastavlja vladu, koja treba da bude ekspertska.

On je pojasnio da se zbog racionalizacije opredijelio da potpredsjednik Vlade bude Dritan Abazović koji je predvodio koaliciju Crno na bijelo.

“Vlada želi da istinski sprovode reforme. Svako ko je kompetentan biće rado viđen u novoj vladi. Ovo je vlada koja nije starovala, a najviše je kritikovana. Više su se bavili jmenima nego vizijom buduće Crne Gore. Naša vizija je boljitak i prosperitet svakog građanina Crne Gore. Nikog u Crnoj Gori nećemo da dijelimo. Sve podjele predstavljaju mjeru vladavine prethodne vlasti po principu zavadi pa vladaj. Mi zatičemo negativno stanje. Kao vlada imamo jedan orjentir, a to je rezultat”, rekao je on.


Постави коментар

0 Коментари