Opštini Gusinje odobren projekat na konkursu MUP-a vrijedan 9.900 eura

 

Opština Gusinje dobila je 9.900 eura za realizaciju projekta “Unaprjeđenje tehničkih kapaciteta Službe zaštite i spašavanja Gusinje” na Javnom konkursu za raspodjelu sredstava fonda za zaštitu i spašavanja Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Kroz ovaj projekat Služba zaštite i spašavanja Opštine Gusinje će nabaviti tetra-radio sisteme, specijalizovana azbestna odijela, spasilački hidraulični razvalni alat, gumeni čamac, medicinsku opremu, gumene čizme, čime će podići nivo operativne spremnosti prilikom reagovanja u slučajevima zemljotresa, spašavanja iz ruševina, šumskih požara, poplava, potrage planinara i sličnih intervencija. Takođe, biće realizovane aktivnosti na podizanju svijesti mlađe populacije, kao i šire javnosti o značaju zaštite od poplava i požara", saopšteno je iz Opštine Gusinje.

Podsjećamo, krajem 2018.godine turska međunarodna agencija TIKA donirala je opremu za ovu službu vrijednu oko 40.000 eura, a nedavno je ova služba dobila još jedno specijalizovano vatrogasno navalno vozilo od Službe zaštite i spasavanja opštine Kotor.

 

Постави коментар

0 Коментари