Gusinje:Radovi na izgradnji led rasvjete u naselju Begluci

GUSINJE-Predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić zajedno sa potpredsjednikom opštine Husom Brdakićem i sekretarom Sekretarijata za inspekcijske poslove Refikom Pirovićem obišla je danas radove na izgradnji led rasvjete u naselju Begluci. Ova investicija se sprovodi preko projekta Norveška za Vas – Crna Gora – Lokalna infrastruktura za šta je Kraljevina Norveška obezbijedila iznos od 33.452,00 američkih dolara, a Opština Gusinje 4.049,00 američkih dolara, logističku pomoć i upravljanje projektom. Ukupna vrijednost ovog projekta je 37.501,00 američkih dolara. Projekat predviđa instalaciju javne rasvjete u novom dijelu grada pokrivajući sva domaćinstva u četiri ulice naselja Begluci za preko 100 mještana ovog naselja.


 

“Izražavam zadovoljstvo što na uspješan način privodimo kraju ovaj, za opštinu Gusinje izuzetno važan projekat koji u značajnoj mjeri unaprjeđuje kvalitet lokalne infrastrukture” kazala je predsjednica opštine Anela Čekić koja se ujedno i zahvalila Ambasadi Kraljevine Norveške.

 

Potpredsjednik opštine Huso Brdakić istakao je da je ovo drugi projekat koji Opština Gusinje realizuje sa Ambasadom Kraljevine Norveške posredstvom UNOPS kancelarije. Prvi se odnosio na Podršku poslovanju dok se ovaj tiče Lokalne insfrastrukture.

 


“U okviru poziva za razvoj lokalne infrastrukture, odabrano je sedam projekata  koji će vrlo konkretno poboljšati kvalitet života u lokalnim zajednicama manje razvijenih područja Crne Gore. Kroz ovaj projekat obezbijeđena je led rasvjeta za lokalno stanovništvo koja će doprinijeti između ostalog i energetskoj efikasnosti ovog područja” rekao je menadžer projekta “Norveška za vas – Crna Gora” Armen Čekić.

Постави коментар

0 Коментари