MA pred gašenjem: Bojanić najavio formiranje nove avio-kompanije

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić najavio je osnivanje nove avio-kompanije jer, kako je kazao, ne može se donijeti nijedna odluka koja bi išla u korist Montenegro Airlines-a.Kad je posrijedi ova avio-kompanije, postoji problem što se, kako je naveo Bojanić, uz svu dobru volju, "ne može donijeti nikakva odluka".

"Mi ne možemo da donesemo nijednu jedinu odluku koja bi išla u korist produženja života MA, a koja bi bila zakonita", dodao je on.

Kako je kazao, ne postoji mogućnost da se dobije kredit za MA od trećeg lica.

"Imamo u planu osnivanje potpuno nove kompanije, sa osnivačkim kapitalom Vlade", naveo je ministar kapitalnih investicija.

Koliko je sjutra, dodao je on, krenuće se sa osnivanjem nove kompanije, iako će to podrazumijevati gašenje MA i gubitke.


Spajić: Teška situacija za radnike koji će ostati bez posla


Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da teška situacija za kompaniju i za radnike koji će ostati bez posla. Kazao je da je već formirana radna grupa za formiranje nove avio-kompanije.

Spajić je naveo i da će neko morati da odgovara za stanje u MA. Imovine u MA gotovo da nema, tvrdi on.

"Sve je očerupano", dodao je Spajić.

Što se tiče avio-industrije, ovo je posljednji novac koji će država da plati, naglasio je on.

Od 2016. godine zaposlenima nijesu plaćani doprinosi, a posljednjih nekoliko mjeseci, kasnila je i plata, rekao je, odgovarajući na novinarska pitanja, ministar Bojanić.

Štata od gašenja MA iznosiće 50-ak miliona eura, dodao je on.


Vujović: Kompanija Ryanair prijavila da je MA dobio mnogo veću državnu pomoć od prijavljene


Agencija za zaštitu konkurencije mora imate sve podatke o davanju državne pomoći da bi mogla dati svoje mišljenje, kazao je direktor Agencije Miodrag Vujović.


Dodao je i da, od 2012. godine, MA nije smio dobijati državnu pomoć do 2022, shodno regulativi EU. Dodao je i da je kompanija Ryanair prijavila da je MA dobio mnogo veću državnu pomoć mnogo što je prijavljeno, a EK je tražila da se ti navodi ispitaju.


Govoreći o Agenciji, ministar za ekonomski razvoj Jakov Milatović kazao je da danas Vlada nije donijela odluku o razrješenju članova Savjeta Agencije, već se govorilo o tome da li je Agencija blagovremeno reagovala.


Постави коментар

0 Коментари