Protest ispred Skupštine: 15 hiljada građana uzvikuje "Ne damo te Crna Goro"

Patriotski auto skup pod nazivom 'Svi zajedno! Mi smo jedna familija! Crna Gora te zove, nemaš izgovor', okupio je veliki broj građana koji su sa crnogorskim obilježjima pristigli u Podgoricu.

Protest patriotskih organizacija zbog najave usvajanja izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti održava se ispred Skupštine Crne Gore.

Građani su uzvikivali “Ne damo Crnu Goru”, “Crna Goro volim te “, “Nije ovo Srbija”, “Dritane Srbine”, “izdaja”, “Ne damo državu”.

Najviše kritika građani su uputili lideru Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću i poslaniku te partije Cetinjaninu Filipu Adžiću…

Građanima ispred Skupštine se obratio Nemanja Batrićević koji je saopštio da u istoriji svake generacije postoji dan odluke, “kada biramo u ime svoje i svojega potomstva”.

“Nema dileme… danas je taj dan! Mi se danas svrstavamo… i pitanje je hoćemo li za života ove generacije imati druge prilike za to. Mi se danas dijelimo jednom i za vazda. Ne po naciji, ne po vjeri… no po vrijednostima. Dijelimo se na antifašiste i na fašiste, na sekularne i na klerikalne, na moderne i na feudalne, na slobodne i na porobljene, na odane i na prodane!”, saopštio je Batrićević.

Okupljene su pozdravili poslanici DPS, SD, SDP, BS i LP-a.


Постави коментар

0 Коментари