Šahmanović: Već 35 godina čekamo da ogradimo prostor Doma zdravlja

U emisiji BEZ GRANICA urednika i voditelja Seada Sadikovića emitovan je prilog iz Plava koji govori o „šetanju ograda“.

„Ograde prošetale, zastali ljudi, ne mogu do svojih kuća, zvali nas da ispričaju nevolju a u nevolji je i direktor tamošnjeg doma zdravlja, njemu zastali planirani radovi“ kaže u uvodu emisije Sead Sadiković.

Put koji postoji u opštinskim planovima je blokiran već desetak dana od strane par građana.

„Ovaj put je star preko 120 godina, kad su počeli radovi mještani su blokirali put“ kaže mještanin Jusuf Olević.

Direktor DZ Plav Omer Šahmaović je pokazao skicu iz 1989. godine, gdje se vidi zemljište Doma zdravlja koje pokušava da ogradi skoro godinu dana.

„Put postoji, ali van naše parcele kako stoji u katastru, a oni ga guraju prema domu zdravlja“ kaže Šahmanović.

Dr Omer Šahmanović


Mještanin Faruk Palavrtić kaže da Šahmanović već godinu dana pokušava da zagradi put.

„Mi ne sporimo vlasništvo zemlje, mi branimo put, osnovno pravo slobodu kretanja“

Na pitanja novinara Sadikovića: „Čija ograda šeta kroz državno“? Palavrtić odgovara: „Moja ograda, par kvadrata“.

Poljoprivredni inspektor Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Rasim Osmančević se pridružio protestu i kaže da se pridužio mještanima da brani pravo na put.Direktor Doma zdravlja Plav Omer Šahmanović kaže da je uputio zahtjev Opštini, ali ako oni ne odgovore u roku od dva mjeseca, da ima pravo da pravi ogradu i zagradi državno zemljište.

Direktor Šahmanović je u skladu sa Zakonom i investicionom planom koje je odoborilo Ministarstvo Zdravlja počeo sa izgradnjom ograde. On ističe da je u svom prvom mandatu realizovao investicije u vrijednosti od 700.000 eura, a za narednu godinu planira investicije oko 500 000 eura.

„Čekali smo 35 godine da ogradimo imanje Doma zdravlja i ja ne odustajem od toga. Pošto će ovu emisiju gledati mnogi, pozivam sve inspekcije da dođu i riješe ovaj problem. Oni nemaju papire i ne mogu u naše zemljište da se miješaju. Da znaju Plavljani, jer ja živim u Plavu, a ovo će se gledati i u inostranstvu, ja komšijama ne diram kuću, nažalost moraju ogradu da pomjere, da bi ostali ljudi tamo mogli da se uključe u taj put ali ne preko našeg imanja“ zaključuje Šahmanović.

Постави коментар

1 Коментари