SO Plav: U ponedjeljak o razrješenju predsjednika opštine

PLAV- Predstavnici SD-a i Bošnjačke stranke podnijeli su inicijativu kojom se traži da se na sjednici zakazanoj za 21. decembar smijeni aktuelni predsjednik Opštine Plav Mirsad Bajraktarević.

MIRSAD BAJRAKTAREVIĆ


Da je pomenuta inicijativa zaista podnesena, za „Dan” je potvrdio predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Damir Gutić, rekavši da vladajuće partije u Plavu treba da imaju svog kandidata na mjestu predsjednika Opštine.

"Mirsad Bajraktarević je, kao aktuelni predsjednik Opštine prije nekoliko mjeseci napustio SD, partiju koja ga je preporučila da obavlja ovu funkciju. On sada ne pripada nijednoj partiji. Mišljenja smo da predsjednik Opštine treba da bude iz reda vladajućih partija, onako kako to volja birača nalaže, zbog čega smo i podnijeli inicijativu za smjenu Bajraktarevića", naveo je Gutić.

 

Odbornici koalicije DF–SNP smatraju da se trenutna politička kriza u Plavu ne može riješiti prekomponovanjem određenih partijskih snaga u lokalnom parlamentu.

"Prosto je neodrživo to kako se sada vrši vlast u Plavu. Ako neko misli da se ta situacija može riješiti prekomponovanjem određenih predstavnika nekih partija na važne pozicije, grdno se vara. Jer to je samo produžavanje političke agonije u kojoj se Plav našao. Mi ćemo svakako glasati za smjenu predsjednika Bajraktarevića, ali isto tako na zakazanoj sjednici nećemo podržati nijednog drugog kandidata koji bude eventualno predložen za tu funkciju. Naš jasan stav je novi izbori, jer drugog pravog rješenja u datoj situaciji nema", istako je odbornik DF-a Bogoslav Jašović.

Постави коментар

0 Коментари