Vremenska prognoza: Od sjutra obilne sniježne padavine na sjeveru

Područje Crne Gore od sjutra do kraja decembra biće pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

U skladu sa informacijom Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, obilna kiša očekuje se u centralnim predjelima Crne Gore i na primorju, dok se će na sjeveru biti intenzivnije sniježne padavine i nagli porast visine sniježnog pokrivača.

“U periodu od 29. do 30. decembra, u višim predjelima na sjeveru i duž obale očekuju se vrlo jaki udari južnog vjetra sa olujnim karakteristikama. Zbog očekivane obilne količine vode, očekuje se porast nivoa vodostaja u rijekama. Imajući u vidu najavljenu vremensku prognozu, Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji”, rekli su u MUP-u.

U cilju kvalitetnijeg i efikasnijeg odgovora na moguće posljedice najavljenih vremenskih neprilika, Direktora je naložio da svi subjekti u sistemima zaštite i spašavanja podignu nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama.

Постави коментар

0 Коментари