Društvo Plavljana i Gusinjana u BiH: "Zašto Abazović ćuti na čestitku Krivokapića?"

 

Zavičajno društvo Plavljana i Gusinjana u BiH osudilo je, kako su naveli, “sramnu čestitku” premijera Zdravka Krivokapića povodom 9. januara, Dana “genocidne tvorevine Republike Srpske”, koji je Ustavom BiH zabranjen, saopštio je predsjednik Udruženja Salih Šabović. On je pozvao potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da objasni svoje ćutanje na ovaj čin.

“Americi, Evropi i čitavom svijetu jasno je, da je na Bosnu od strane Srbije i dijela Srba iz BiH, izvršena agresija, da je u Srebrenici presuđen genocid, a učinjen u čitavom Podrinju i u nekoliko Gradova u BiH (Sarajevo, Prijedor i drugi gradovi i mjesta), da je najveći zločin od Drugog svjetskog rata, učinjen u čitavoj BiH, da je pobijeno i raseljeno više od 300 hiljada Bošnjaka i drugih građana BiH, da je to priznala i Crnogorska država i Crnogorska crkva, jasno je to i onima koji su to učinili, obzirom na čijim krilima i uz čiju pomoć je gospodin Krivokapić došao na vlast u CG, jasno je i njemu”, navodi se u saopštenju.

Šabović je pitao šta je ovom čestitkom Krivokapić želio da  poruči Bošnjacima i svim građanima - legalistima u BiH, Sandžaku, Crnoj Gori i Srbiji.

“Da li to Krivokapić, želi vraćati region u devedesete godine i pridružiti se Dodiku u njegovim namjerama?! Zašto šuti Dritan Abazović, potpredsjednik vlade Crne Gore?! Da li se Dritan Abazović slaže sa čestitkom i sa svim šta iza te čestitke stoji i šta ona poručuje?! Da li to Krivokapić i Abazović žele da naruše dobre odnose BiH i Crne Gore, građana BiH i Crne Gore koji su, u veoma dobrim odnosima, a da su Bošnjaci porijeklom iz Crne Gore, Plava i Gusinja, dobro vezivno tkivo tih dobrih odnosa?! “, pitaju iz ZDPiG.

Traže da Abazović objasni svoje ćutanje.

“Nažalost, sve je ovdje jasno: negira se genocid, umanjuje se i amnestiraju se zločini, priznaje genocidna tvorevina RS i ruše se dobrosusjedski odnosi gradjana BiH i Crne Gore”, kaže Šabović.

“Građani BiH porijeklom iz Plava i Gusinja, pozivaju sve Bošnjake iz Crne Gore, Bošnjake iz čitavog svijeta i sve druge dobronamjerne građane, da reaguju i osude ovu čestitku  Krivokapića i ćutanje Dritana Abazovića”, dodaje se u saopštenju.

Постави коментар

0 Коментари