Očekuje se nevrijeme u CG: Jaka kiša, snijeg, jak južni vjetar, mogući odroni i klizišta

Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, 06. do 11. januara očekuju se nestabilne vremenske prilike, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Najavljena meteorološka situacija, kako su kazali u MUP-u, usloviće obilniju količinu kiše u centralnim predjelima, na primorju i planinskom zaleđu Jadrana.

“Jača kiša se očekuje u srijedu, 6. januara, a potom u periodu od petka do nedjelje. Na sjeveru se u istom periodu očekuju intenzivnije sniježne padavine. Za 6. i 10. januar očekuje se jak južni vjetar, a u višim predjelima na sjeveru imaće i olujni karakter. Zbog obilne količine kiše očekuje se porast nivoa vodostaja u rijekama, a lokalno je moguća i pojava klizišta i odrona”, pokazuju prognoze.

Direktorat za vanredne situacije apeluje na građane i ostale subjekte društva da aktivnosti prilagode najavljenim vremenskim prilikama.

“Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama. Direktorat za vanredne situacije MUP-a će sa nadležnim službama i organima pratiti situaciju na terenu i reagovati u skladu sa razvojem događaja”, zaključili su u MUP-u.

Постави коментар

0 Коментари