Počele prijave za izbor elektora novog saziva Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori

 

Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori započelo je aktivnosti za izbor članova četvrtog saziva.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanje članova IV saziva Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Admir Adrović pozvao je pripadnike i pripadnice bošnjačkog naroda da se prijave za učešće na elektorskoj skupštini do 5. februara ove godine napominjujući da pravo da bude elektor ima svaki punoljetni građanin koji se izjašnjava kao pripadnik tog naroda, a da uz to, njegovu kandidaturu svojim potpisom podržava 100 građana koji se takođe izjašnjavaju kao Bošnjaci i imaju biračko pravo.

Adrović je naglasio da su upustva i obrasci za učešće na elektorskoj skupštini objavljeni na zvaničnom sajtu BV (www.bvcg.me).

Aktuelni predsjednik Bošnjačkog vijeća Ejup Nurković ukazao je na značaj te institucije i pozvao sve intelektualce iz redova Bošnjaka da daju snažniji doprinos aktivnostima koje realizuju a koje se, kako je napomenuo, baziraju na očuvanju i zaštiti identitetskih posebnosti.

On je dodao da će Bošnjačko vijeće i u narednom periodu nastaviti da djeluje u pravcu afirmacije multikulturalnog bića Crne Gore te jačanju dijaloga sa predstavnicima drugih manjinskih naroda.

Nakon završetka izbornog procesa i konstituisanja novog saziva, biraće se Izvršni odbor i predsjednik Vijeća.

Bošnjačko vijeće, sa sjedištem u Rožajama, osnovano je 2008. godine i slovi za krovnu instituciju Bošnjaka u Crnoj Gori.

Постави коментар

0 Коментари