Savjet podržao prijedlog da ratni zločinac Ratko Mladić dobije ulicu u Beranama

Savjet za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova većinom glasova usvojio je prijedlog da jedna ulica u Beranama, ponese ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića - bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, dok prijedlog da jedna od ulica dobije ime Pavla Đurišića nije dobio većinsku podršku članova Savjeta.

Predsjednik Savjeta Goran Kiković, kazao je da je odluku donijelo savjetodavno tijelo, koje nema pravo odlučivanja, već, mišljenje o prijedlozima prosljeđuje nadležnom Sekretarijatu, a da konačnu riječ o dodjeli imena ulica ili njihovom preimenovanju donosi nadležno Ministarstvo.

"Savjetu je pristigao veliki broj predloga od institucija i pojedinaca i tačno je da su među njima bili i predlozi da jedna od ulica dobije ime generala Ratka Mladića i taj predlog je prošao, dok predlog da i jedna ulica ponese ime vojvode Pavla Đurišića nije dobio saglasnost, jer je za taj predlog glasalo tri člana, od sedam, koliko je prisustvovalo sjednici", kazao je Kiković.

Ocijenio je da u podržanom prijedlogu da ime Ratka Mladića dobije jedna od beranskih ulica, ali i da prijedlog da Pavle Đurišić ne dobije većinu, prema njegovom mišljenju, ”nema ništa čudno”.

"To samo pokazuje koliko je vojvoda Đurišić satanizovan, jer je, na primjer, predlog da jedna od ulica dobije ime vojvoda Momčilo Đujić dobio podršku većine članova Savjeta", istakao je Kiković.

Постави коментар

0 Коментари