Obrazovno-vaspitne ustanove u Plavu i Gusinju sjutra počinju sa radom

Obrazovno-vaspitne ustanove u 11 opština počeće sjutra sa redovnim radom, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i novim mjerama Ministarstva zdravlja.

Iz Ministarstva prosvjete su kazali da će sjutra sa redovnim radom početi sve javne i privatne obrazovno-vaspitne ustanove u Gusinju, Plavu, Petnjici, Rožajama, Žabljaku, Andrijevici, Danilovgradu, Budvi, Tivtu, Kolašinu i Tuzima.

"U ostalim opštinama u Crnoj Gori javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave", kazali su iz Ministarstva.

Iz tog resora su podsjetili da u opštinama u kojima su se stekli uslovi za otvaranje obrazovno-vaspitnih ustanova, škole mogu da izaberu jedan od dva ponuđena modela nastave, u skladu sa prostornim kapacitetima škole.

Podsjeća se da se onlajn nastava za osnovne i srednje škole za školsku 2020/2021. godinu emituje na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT, na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me i internet stranici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Kako su kazali iz Ministarstva, za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin.

Navodi se da se sadržaji koji se emituju na TV kanalima objavljeni su na You Tube - kanalu Uči Doma i na portalu www.ucidoma.me, razvrstani po nivoima obrazovanja, nastavnim predmetima i razredima.

Iz Ministarstva su se zahvalili prosvjetnim radnicima i učenicima na revnosnom poštovanju mjera, i apelovali da se sa takvom praksom nastavi.

Постави коментар

0 Коментари