Partije reaguju: Nasilju nema mjesta u Gusinju

 

Opštinski odbor DPS Gusinje najoštrije je osudio sinoćni nedopustivi incident koji se dogodio u tom gradu.

“Demokratska partija socijalista apeluje na nadležne državne organe da u skladu sa svojim ovlašćenjima adekvatno sankcionišu sva lica koja su učestvovala u sinoćnim scenama nasilja i utvrde sve okolnosti tog čina. Tako nešto nikad nije bilo, niti će biti svojstveno Gusinju i nije nešto što dolikuje našim građanima”, poručuju iz DPS-a.

U cilju nastavka dosadašnjeg suživota svih građana, pozivaju na dalje smirivanje tenzija.

“Gusinje je primjer sredine gdje vlada multivjerski, multietnički i multikonfesionalni sklad, u kojem nema mjesta netrpeljivosti po bilo kojem osnovu”, poručuju iz DPS-a.

SNP: Rasvijetliti napad u Gusinju

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije u Gusinju najoštrije je osudio sinoćnje prebijanje mladića i pozvali su nadležne organe da u najhitnijem roku privedu pravdi vinovnike.

“Gusinje je mirna varošica i ovakve i slične nemile scene ne doprinose skladnom međunacionalnom i međuetničkom suživotu različitih vjera i nacija. Ono što je očigledno jeste da su ovakve auto kolone i okupljanja, direktno naručena od DPS-a i njegovih satelita da unesu nestabilnost, nemire, priželjkujući nasilje na ulicama. Zbog silne nervoze, jer su izgubili podršku naroda i građana, pokušavaju ovakvim i sličnim dešavanjima da izazovu sukobe i nemire”, poručili su iz SNP-a.

Постави коментар

0 Коментари