Vlada Japana obezbijedila 73.000 eura Opštini Gusinje za nabavku kombinovane mašine

Ambasador Japana u Crnoj Gori Nj. E. Takahiko Kacumata, je sa predsjednicom Opštine Gusinje, Anelom Čekić, potpisao ugovor za projekat za osnovne potrebe stanovništva, saopšteno je iz ambasade Japana u Srbiji.

Vlada Japana obezbijedila je 73.000 eura Opštini Gusinje za nabavku kombinovane mašine.

“Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Crnoj Gori od 1999. godine, iznosi preko 3 miliona eura. Ukupan iznos japanske pomoći Crnoj Gori u toku istog perioda premašuje 43 miliona eura”, navode u saopštenju.

Iz ambasade Japana dodaju, da projekti za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) grantovi imaju za cilj da podrže društveni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva.

“Vlada Japana obezbjeđuje finansijsku pomoć neophodnu za realizaciju projekata koji će doprinijeti ekonomskom i socijalnom razvoju. Zaštita životne sredine, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana. Od 1998. godine 48 POPOS projekata realizovano je u Crnoj Gori”, zaključuju u saopštenju.

Постави коментар

0 Коментари