Završen literarni konkurs u Plavu, dodijeljene nagrade najboljima

PLAV-Na literarnom konkursu koji je organizovan u Plavu povodom 83 godine od rođenja književnika Huseina Bašića pod nazivom "Čovjek živi dok ga po dobru pominju", prvo mjesto pripalo je učenici Nejli Orahovac, učenici četvrtog razreda Medrese "Mehmed Fatih" iz Tuzi.

Žiri, na čijem je čelu bila nastavnica maternjeg jezika Senada Đešević saopštila je da je drugo mjesto pripalo učenici četvrtog razreda Srednje mještovite škole Bećo Bašić iz Plava, dok su treće mjesto podijelili učenica Mia Mrgunović iz podgoričke Srednje građevinsko geodetske škole "Inženjer Marko Radević" i Elvisa Latić, iz JU Srednja mješovita škola iz Petnjice.

Husein Bašić


Rad učenika Ivana Mitrovića iz odjeljenja I5 iz JU SMŠ "Bećo Bašić" iz Plava je specijalno pohvaljen.

Predsjednica žirija je istakla da ukupan broj pristiglih radova je 75, iz petnaest opština i iz dvadeset škola iz Crne Gore - Podgorice, Danilovgrada, Tuzi, Pljevalja, Žabljaka, Herceg Novog, Kotora, Cetinja, Bara, Rožaja, Berana, Petnjice, Andrijevice, Gusinja i Plava.

Svečana dodjela diploma i nagrada biće upriličena 23. 4. 2021. na Međunarodni dan knjige i autorskih prava u prostorijama JU SMŠ "Bećo Bašić" u Plavu.

"Raspisivanjem literarnog konkursa, cilj nam je bio da obilježimo 83 godine od rođenja, a ujedno podsjetimo na veličinu i značaj jednog od najvećih umjetnika, književnika, hroničara, istraživača i sakupljača narodnog stvaralaštva Bošnjaka sa naših prostora, a i šire, Huseina Bašića" – kazala je Đešević.

Ona je istakla očekivanje da će ovaj već tradicionalni literarni konkurs prerasti u narednim godinama u festival literarnog stvaralaštva.

Постави коментар

0 Коментари