Đaci u Plavu se smrzavaju, Bratić objavila kraj zime

PLAV- U Osnovnoj školi ''Hajro Šahmanović'' i Srednjoj mješovitoj školi ''Bećo Bašić'' u Plavu, učenici i nastavno osoblje već danima borave u hladnim prostorijama. Znajući da su na sjeveru Crne Gore i dalje niske temperature, ponegdje još uvijek ima i snijega, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem čelu je Vesna Bratić, nije obezbijedilo sredstva za grijanje, saznaje StandardNaime, ove dvije škole već danima nemaju lož ulje. Od početka nedjelje grijanje je radilo po dva sata u jutarnjim časovima, a u četvrtak i petak su bile potpuno bez grijanja.

Kako je saopšteno portalu Standard, Savjet roditelja juče se obratio dopisom Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, ali nisu dobili povratnu informaciju. Kako je kazao jedan od roditelja, Ministarstvo se poziva na to da je sezona grijanja završena.

Takođe, dopis Ministarstvu je poslala i škola “Bećo Bašić” još 12. aprila.

Ove škole su i ranije imale sličan problem, a nakon što su reagovale, jednokratno je uplaćeno 5000 eura, što je obezbijedilo grijanje za 2 do 3 nedjelje. Sada su ponovo u istom problemu. Pored izazovne situacije sa epidemijom koronavirusa, oni su još izloženi hladnoći i neuslovima.

Kako je kazao jedan od roditelja Standardu, obratili su se juče i predsjedniku Opštine Plav Nihadu Canoviću, koji se već danas odazvao pozivu i došao na razgovor, kako bi se upoznao sa nastalom situacijom. On je, kako su nam kazali, ponudio da Opština pomogne koliko je u mogućnosti, ali bi i to bilo kratkoročno rješenje, koje bi moglo obezbijediti grijanje za kratak period, dok Ministarstvo ne nađe rješenje.

Prema našim informacijama, sličan problem imaju i škole u drugim gradovima na sjeveru, a za jednu od škola u Bijelom Polju grijanje je takođe obezbijedila Opština Bijelo Polje, iako je to obaveza Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Portal Standard uputio je pitanja Ministarstvu da li su upoznati sa ovom situacijom, te šta će uraditi povodom toga, ali do objavljivanja teksta odgovor nismo dobili.

Izvor: portal Standard


Постави коментар

0 Коментари