Vijesti iz Istanbula: Napreduje liječenje Admira Mulamekića


Obavještenje Odbora za prikupjanje donacija za liječenje Admira Mulamekića:

Poštovani donatori, 

Nakon pto je 19. marta 2021. godine na klinici Acibam u Istanbulu primljen nas Admir Mulamekic, danas nakon mjesec dana lijecenja  imamo dobre vijesti, kada je u pitanju njegovo zdrastveno stanje, u odnosu na ono stanje na koje je stigao na kliniku. 

Nakon dvije nedelje provedene u intezivnoj njezi, Admir je prebacen u normalnoj sobi, gdje osoblje ove klinike radi na oporavku njegovih pluca, arterija i bubrega. Vec je uradjen hiruski zahvat na plucima i saniran tromb u lijevoj nozi. Intezivno se radi na jacanju organizma za neophodnu transpataciju bubrega. 

Kada se radi o dosadasnjim finansijskim detaljima za Admirovo lijecenje na ovoj klinici, zelimo donatore i javnost da upoznamo i o tome.

Kao sto je javnost upoznata na pocetku skupljanja donacija, cijena prevoza i hospitalizacije je kostala $39,333. 

Nakon sto je Admir primljen, obavjesteni smo da je stanje mnogo komplikovanije nego sto se mislilo i da mu se morala dozirati takozvana "plazma” sto je zahtjevalo da se uplati jos 10,000 eura, odnosno $12,140.

Poslije izlaska iz intezivne njege, uradjena je operaracija na plucima, koja je izvedena u Petak, 16-tog Aprila. Za samu operaciju je trebalo izdvojiti novih $17,246.

U medjuvremenu nam je receno da svaki dan na ovoj klinici od kako je izasao iz Intezivne njege kosta 2,000 EURA i tako ce i biti dokle god se nalazi u ovoj zdrastvenoj ustanovi. U ovu cijenu je ukljucujen vrhunski smjestaj, doktori, svoja soba, dijaliza i sve druge medicinske stvari koja ova privatna klinika nudi, ali ne ukljucuje neke neophodne tretmane (operacije) za koje cemo vas blagovremeno obavjestiti.

Mi nastavljamo da saljemo novac, dokaz tome su  jos dvije uplate od $12,300 i $19,050. Ukupno do sad je poslato novca $100,069.

Napomena: jos uvjek cijela suma se ne nalazi na racunu bolnice, jer tkz. WIRE TRANSFER ponekad uzima i do 10 dana. 

Ostatak novca se i dalje nalazi kod clanova naseg Odbora i bice proslijedjen iskljucivo na racun ove klinike, stime da  jos uvjek ne znamo da li ce prikupljen novac biti dovoljan za ostatak lijecenja ili ce pak ostati novca.

Uz nadu Allaha dz.s. da nas brat nastavi ovu borbu sa pozitivnim ishodom, jos jednom se zahvaljujemo svima na donacijama i molitvama.


Постави коментар

0 Коментари