Vrtići otvoreni u 14 opština, polumaturanti u klupe

Javne i privatne obrazovno–vaspitne ustanove sljedeće sedmice biće otvorene u 14 opština, dok će učenici devetog razreda u svim gradovima pohađati nastavu u školi, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Kako se navodi, škole će naredne sedmice raditi u Plavu, Gusinju, Petnjici, Herceg Novom, Žabljaku, Tivtu, Kotoru, Plužinama, Budvi, Tuzima, Rožajama, Danilovgradu, Baru i Mojkovcu.

„U ostalim opštinama javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole, koji će u svim opštinama nastavu pohađati u školi“, precizirali su iz Ministarstva.

Takva odluka je, kako navode, donešena u cilju dodatne podrške učenicima devetog razreda, uzimajući u obzir da će se eksterna provjera znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole obaviti 13, 14. i 15. aprila.

"Provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se, po potrebi, realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije", rekli su iz Ministarstva.

Oni su dodali da je odluka donešena u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

Постави коментар

0 Коментари