Narednih dana kiša i pljuskovi, evo kada nas očekuje sunce

U naredna tri dana očekuju nas intenzivne padavine, kazao je meteorolog Branko Micev. On je najavio suvo vrijeme u nedjelju i ponedjeljak koje neće dugo trajati, jer od utorka kreću ponovo kiša i pljuskovi.

“Jučerašnji dan bio je najtopliji od početka ove godine, a i prekjuče je bilo 30 stepeni što znači da smo u ovoj godini već izbrojali dva tropska dana na području Podgorice. Prošle godine je bilo 94 na području glavnog grada”, kazao je Micev u Jutarnjem programu TVCG.

April je, dodaje, po prosjeku maksimalne dnevne temperature ove godine bio najhladniji u posljednje 24 godine, a u Evropi prosječna temperatura vazduha bila je najmanja u posljednjih 18 godina.

Nakon tropska dva dana danas nastupa promjena temperature.

“Danas se očekuje intenzivno naoblačenje. Povremeno će biti kiše, ponegdje mogući pljuskovi sa grmljavinom”, kaže Micev.

Kada je riječ o ciklonskoj aktivnosti ona će danas u Poljskoj izazvati obilne padavine, a taj talas će se polako premještati kod nas.

“Tako da ćemo u četvrtak, petak i subotu imati jako nestabilne prilike. Kiša, povremeni pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u četvrtak i u danima do nedjelje”, kazao je on.

Od nedjelje se očekuje osjetno manje padavina, duži periodi suvog vremena, ali to je kratkotrajno, jer već u utorak se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavine.

“Ovo su situacije očekivane za ovo doba godine”, kazao je Micev.

Постави коментар

0 Коментари