Održan tradicionalni planinarski pohod "Zijova staza 2021"

GUSINJE - U organizaciji Planinarsko sportskog kluba (PSK) "Očnjak" iz Gusinje, juče je održan tradicionalni planinarski pohod na vrh Karaula 1915 - Zijovom stazom. Učešće je uzelo 160 planinara iz Crne Gore, svih republika bivše Jugoslavije, te Amerike, Njemačke i Albanije.

Na samom početku pohoda u dolini Grebaje, prisutni su odali počast minutom ćutanja prerano preminulom članu kluba Admiru Mulamekiću, a nakon toga prisutne je pozdravio predsjednik PSK "Očnjak" Almas Čekić.

"Čast i zadovoljstvo je oozdraviti ve vas, naše prijatelje i poštovaoce kluba, te lika i djela Zija Ibrahimagića osnivača i prvog predjednika PD"Karanfil" iz Gusinja, po kome staza ka vrhu Karaula 1915 mnv nosi ime. Želim vas uspješan pohod, vedar dan i dobro raspoloženje, a mi kao organizatori učinićemo sve da se osjećate što ugodnije kako u Gusinju tako i danas na Prokletijama" kazao je Čekić.

Učesnike je pozdravila predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić.

"Ova manifestacija znači mnogo za našu opštinu, jer ista znači dolazak većeg broja turista, razvoju planinarstva, a mi ćemo sa naše strane učiniti što budemo u mogućnosti da pomognemo daljem razvoju iste i planinarstva u cjelini", kazala je Čekić.

Marinko Bajraktarović direktor NP"Prokletije" je poželio dobrodošlicu u park, te izrazio spremnost da ovo preduzeće pomogne u daljem razvoju manifestacije.

"Želim da vas sledeće godine bude još više, da promovišemo ovu stazu, zbog vas i zbog nas. Ja sam više nego raspoložen, da ove manifestacije napravimo jedan brend, i pored duge tradicije, napravimo još nešto više" kazao je Bajraktarović.

Ispred Organizacionog odbora manifestacije Suad Ibrahimagić uručio je 50 zahvalnica zaslužnim pojedincima, organizacijama, državnim preduzećima i opštini Gusinje.

Po dolasku , za sve učesnike organizator je obezbijedio ručak u etno restoranu "Pavićević" u Grebajama, te su i nakon pohoda učesnici nastavili druženje.

Iz PSK "Očnjak" su posebno naglasili da ovogodišnja manifestacija ne bi bila moguća bez partnera i donatora.

"Kao i uvjek i ove godine punu oodršku smo dobili od opštine Gusinje, te Fondacije "Gusinje" iz Njujorka, jer su članovi UO ove Fondacije nakndadno finansijski podržali naš rad.Među donatorima i partneima su Poliklinika "Stojanović" Berane, Planinarski savez Crne Gore,TO Gusinje, Uprava za sport i mlade Vlade Crne Gore, voćnjak "Florina" i Gusinja, Plav-Gusinje press iz Njujorka. Posebna zahvalnost članovima PSK "Očnjak" koji su pripremili stazu i koji su na dan pohoda vodili računa o svim učesnicima i pomagali svima kojima je pomoć bila potrebna da bi svi izašli na vrh"zaključili su iz PSK "Očnjak"

Amil I.


Постави коментар

0 Коментари