Omeragić: Bošnjačka stranka se ne osipa, jači smo nego ikad

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić rekao je za Portal Dana da je o odlasku sada bivših članova podgoričkog odbora BS saznao iz medija i da im želi sve najbolje u budućem radu.

Omeragić
Foto: Miloš Vujović

Rekao je da javno izvještavanje mora biti objektivno, te da su samo Emir Pepeljak, Denis Lukač i Indira Međedović napustili odbor u Podgorici, ali ne i cijelo članstvo, kako se navodi u saopštenju.

- Sigurno su željeli uznemiriti javnost i poslati poruku da se podgorički odbor raspada.  Tako su nas napustila tri člana stranke.  Žao nam je zbog njihovog odlaska, ali želimo im sve najbolje - dodao je Omeragić.

Omeragić je rekao da posljednjih mjeseci, zbog "njihove autentične politike, bilježe rast članstva".

 - Sve ćemo to demonstrirati na kongresu koji će se održati u narednih dvadeset dana.  Odbor u Podgorici bilježi trend rasta novih članova, tako da je svaka priča o propadanju i raspadu stranke dezinformacija.  Bošnjačka stranka je jača nego ikad i jedinstvenija - dodao je.

Komentarišući medijske navode da će se, osim Ervina Ibrahimovića, Suljo Mustafić kandidirati za predsjednika BS-a, Omeragić je rekao da snažno negira da u toj stranci nema kampova i podjela.

 - Nije istina da ima više kandidata, a to ćemo sve dokazati na kongresu, što će, ponavljam, dokazati jedinstvo naše stranke - rekao je Omeragić.

Pepeljak, Lukač i Međedović najavili su jutros da napuštaju BS jer, kako navode, "retrogradne i zastarjele politike, zasnovane na ostvarivanju ličnih interesa vrha BS-a i profitiranju na račun svojih ljudi".

Podsjetimo, nakon smrti dugogodišnjeg predsjednika BS-a Rafeta Husovića, saborskog zastupnika Ibrahimovića predložili su svi opštinski odbori za novog predsjednika te stranke, koji su do sada glasali o izboru kandidata za novog lidera. stranke.

Kao što su Dnevne novine Dan ranije pisale, novi predsjednik stranke bit će izabran na kongresu koji će se održati u drugoj polovini maja.

Izvor: portal Dan.


Постави коментар

0 Коментари