Plav domaćin Druge crnogorske lige u šahu

PLAV-Šahovski savez Crne Gore je u saradnji sa Šahovskim klubom Plavsko jezero organizovao Drugu crnogorsku ligu u šahu od 21. do 23. maja 2021. godinu u Plavu.

U sali, Hotela Same u Plavu,  održana je zaostala Druga liga Crne Gore u šahu za 2020. godinu.  Bilo je predviđeno da se ova liga održi krajem prošle godine ali je odložena zbog  loših epidemioloških uslova. Čekalo se da se stanje popravi i čim su se za  za to stekli zdrastveni uslovi ona je održana. Zbog teškog finansijskog položaja klubova, liga je održana odjednom, u jednom produženom vikendu, u trajanju od tri dana.Prva dva mjesta koja vode u Prvu ligu, zauzeli su Šahovski klub Rumija Bar (Bar) koji se nakon obnove registracije vraća u društvo najboljih i Šahovski klub Anpasan (Kolašin) kome je ovo najveći uspjeh u kratkoj istoriji kluba. ŠK "Plavsko jezero" - Plav je osvojio četvrto mjesto.

Sudije na takmičenju bili su Zoran Peruničić i Mitar Vučinić koji su odlično  obavili svoj zadatak.


Turnir je otvorila predsjednica Skupštine Plav Jasmina Cikotić a otvaranju je prisustvovao sekretar opštine Sadam Luković. Ispred Šahovskog kluba Plavsko jezero učesnike je pozdravio Kemal Purišić.

Turnir je zatvorio predsjednik opštine Nihad Canović koji je najboljim ekipama  uručio pehare i medalje.


Постави коментар

0 Коментари