Prodavnice neće raditi u petak, subotu i nedjelju

Povodom Dana nezavisnosti Crne Gore trgovine na veliko i malo neće raditi 21., 22. i 23. maja, objavljeno je na sajtu Uprave za inspekcijske poslove.

U dane državnih praznika trgovina može se obavljati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme; benzinskim stanicama; pijacama;  štandovima – tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama; prodavnicama, kioscima i automatima smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovima i kioscima u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela i skladištima za trgovinu na veliko.

“Ističemo da su za nepoštovanje pomenutih obaveza predviđene novčane kazne i zatvaranje objekata za dane u kojima nije dozvoljen rad. Ovim putem apelujemo na privredne subjekte da poštovanjem propisanih obaveza daju svoj doprinos potpunoj primjeni zakona”, navode u Upravi za inspekcijske poslove.

Постави коментар

0 Коментари