Rakčević nakon napuštanja URA-e: Ucjenama doveden u pitanje građanski koncept

U Građanskom pokretu URA već nekoliko mjeseci različito se vide i procjenjuju procesi u državi, kazao je Žarko Rakčević povodom odluke da napusti mjesto predsjednika Političkog savjeta te partije.

On je, gostujući u Jutarnjem programu na Televiziji Crne Gore, rekao da je savjet dao punu podršku potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću u borbi sa kriminalom i korupcijom, koja je, kako je naveo, jedna od teških hipoteka i sjemena koje su posijali Demokratska partija socijalista (DPS) i bivša vlast.

“Nije lako izboriti se, i nulti stepen tolerancije prema kriminalu i korupciji mora biti u vrhu, ali smo različito vidjeli neke procese", rekao je Rakčević.

On je smatra da je trebalo je da bude vlada eksperata sa ograničenim rokom trajanja.

"Međutim nekim sistemom ucjena, ukoliko ne usvojite, nema budžeta, ukoliko se ne usvoji Zakon o vjeroispovijesti urušiče se vlada, popis, nameću se drugi prioriteti", kazao je Rakčević, prenosi portla RTCG.

On vjeruje da se dovodi u pitanje građanski koncept URE takvim popuštanjem i ucjenama.

Rakčević je rekao da nema namjeru da osniva novu partiju, kao i da je u više navrata “bježao iz politike”.

"Svojom voljom sam napuštao vlast i danas me to ne interesuje i ne želim da se bavim politikom u klasičnom smislu”, dodao je Rakčević.

On je poručio da samo Crna Gora koja pripada svima, sa snažnim institucijama, ima šansu da preživi.

"Crna Gora ne može biti monopol nikoga, pa ni onih koji su tada rijetki bili, koji su joj klicali kao Liberalni savez, kao reformske snage, niti to može biti monopol DPS-a niti bilo kog drugog političkog subjekta”, kazao je Rakčević.

Постави коментар

0 Коментари