Doskorašnji trener Jezera Milija Savović preuzeo Sutjesku

Sutjeska je ostvarila cilj u minuloj sezoni, izborila izlazak na međunarodnu scenu zahvaljujući dobrim partijama pod dirigentskom palicom Miljana Radovića, kojem je istakao ugovor krajem maja.

U međuvremenu formirana je nova lokalna uprava u Nikšiću, pa je za očekivati bilo i da se imenuje novo rukovodstvo kraj Bistrice, da novi ljudi imaju drugačiju viziju…

Prvi potez bio je rješavanje pitanje trenera, a izbor je pao na Miliju Savovića, koji je u povratničkoj sezoni Jezera u Telekom 1. CFL uspio da bez baraža sačuva Plavljane u eliti.

Riječ je o stručnjaku koji je povratnik na stadion kraj Bistrice, s obzirom na to da je svojevremeno bio u stručnom štabu Saše Petrovića, i to sezonu prije nego su Nikšićani stigli do prve titule u istoriji.

Savović nam je juče potvrdio da dolazi u Nikšić, da će se obavezati dvogodišnjim ugovorom, istakavši da je ovo za njega novi veliki izazov…

– Tek će da se definišu detalji. Novo je rukovodstvo Sutjeske, novi stručni štab, a evropske utakmice igraćemo brzo. Zbog toga je moja želja da što prije poradimo na organizaciji, da vidimo što smo zatekli, na koje igrače možemo računati, a većina dosadašnjih prvotimaca su slobodni u izboru sredine. Planirao sam da pripreme počnemo 10. juna, a vidjećemo da li ćemo mijenjati bazu. Logično je da se u ovom periodu godine ide negdje na planinu, ali to će zavisiti i od protivnika, iz koje sredine on dolazi, kakva je njihova klima… Znam da dolazim u veliki klub, da Nikšićani imaju velike ambicije i ovo će za mene biti novi veliki izazov. Čast je i privilegija biti šef stručnog štaba Sutjeske, ali istovremeno i svjestan sam obaveze – rekao je Savović za Arenu.

– Čini mi se da motiva ne fali da se napravi dobar rezultat najprije na međunarodnoj sceni, a onda i u domaćem šampionatu. Značajan broj igrača koji su do sada nosili plavo-bijeli dres je slobodan i to može, ali ne mora da napravi problem. Važno je samo da što prije znamo što nam je raditi, a mnoge stvari ćemo morati i u hodu rješavati.

Može se reći da je ponuda Sutjeske za Savovića stigla kao nagrada za dvodecenijski uspješan trenerski rad, s posebnim akcentom na minulu sezonu.

I sam Savović priznaje da se ponosi ostvarenim u Plavu.

– Kao što je poznato, Jezero je bilo povratnik u najjačem takmičenju i uspjeli smo da obezbijedimo opstanak. To je najveći rezultat u istoriji plavskog kluba. Ostvario sam što sam bio zacrtao, po mom mišljenju „izvukao“ maksimum i rastali smo se, a tada ni u primisli nijesam imao ovu opciju. Zahvalan sam ljudima u Nikšiću koji su me se sjetili i ukazali mi povjerenje, a vjerujem i da ću ga opravdati – dodao je Milija Savović.

Pobjeda

Постави коментар

0 Коментари