Ervin Ibrahimović izabran za predsjednika Bošnjačke stranke

Bošnjačka stranka održala je danas u Rožajama IV Kongres pod sloganom “ISPRAVNO NAPRIJED!”. Na Kogresu su delegati za predsjednika BS-a izabrali mr Ervina Ibrahimovića za novog predsjednika partije.

Na Kongresu je izabran i novi saziv Glavnog odbora, kao i Statutarna i Nadzorna komisija, kao i Sud časti.

Kongres je usvojio novi program i statut partije, kao i Rezoluciju o očuvanju bošnjačkog nacionalnog, vjerskog i jezičkog identiteta u Crnoj Gori.


Nakon intoniranja himni Crne Gore i EU na početku, odata je pošta i proučena fatiha za rahmetli Rafeta Husovića, dugogodišnjeg predsjednika BS, koji je 9. marta preselio na ahiret.

Zbog epidemiloških mjera, Kongresu je prisustvovao ograničen broj gostiju.

Prisutne delegate pozdravili su poslanik turske AK Partije Erol Kavundžu i direktor Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru Norbert Beckmann-Dierkes.

Gosti Kongresa bili su i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef.Fejzić, ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i drugi.

Povodom održavanja Kongresa, stigao je i veliki broj telegrama od strane političkih partija, ambasada, udruženja i istaknutih pojedinaca. Između ostalih, telegerame su uputili predsjednik EPP-a Donald Tusk, predsjednik turske AK Partije Reccep Tayip Erdogan, predsjednik DPS-a Milo Đukanović, predsjednik SD-a Ivan Brajović, predsjednik HGI Adrijan Vuksanović, kao i predsjednik SDP Srbija Rasim Ljajić.

U svom govoru pred delegatima, Ibrahimović je kazao da je čast, ali i velika odgovornost biti na čelu Bošnjačke stranke.

„Ovo je prvi Kongres BS koji organizujemo bez našeg Rafeta. Rahmetli Rafet nam je ostavio ljubav i svoja djela. Savjetujući da se međusobno čuvamo, poštujemo i uvažavamo, da na takvim vrijednostima izgrađujemo našu omladinu i da to mora biti naša zajednička, trajna vrijednost. Zato vam hvala što ste danas ovdje, što nastavljate onako kako je i naš Rafet činio.

Četvrti po redu Kongres Bošnjačke stranke dočekujemo u veoma izazovnom političkom trenutku. Kao što znate, za ovih 15 godina smo se pozicionirali kao partija koja principe stavlja ispred interesa. To smo pokazali i potvrdili na nekoliko primjera. Zato smo danas ovako brojni, jaki u ideji, istrajni u odluci. Bošnjačka stranka biće uvijek na onoj strani koja Bošnjake vidi kao partnere.

Nemam dilemu da, kada se sa jedne pristojne vremenske distance, bude sagledavao bilans djelovanja Bošnjačke stranke u ovih 15 godina, jasno je da će civilizacijski točak koji smo pokrenuli 2006. godine i sva ostvarena istorijska dostignuća prevagnuti nad svim našim slabostima, greškama, nesnalaženjima. Odgovorno tvrdim sa ovog mjesta da je projekat Bošnjačke stranke najbolji projekat bošnjačkog naroda od obnove nezavisnosti. Zato i trajemo sve ove godine i akoBogda ćemo još dugo trajati. 

Постави коментар

0 Коментари